L'aplicació de l'EMT permetrà alertar d'un agressió sexual o lgtbi-fòbica a través del mòbil

A més també s'han introduït millores en l'aplicació per a millorar l'experiència d'ús de persones amb discapacitat visual

Guardar

Bus de l'EMT a València
Bus de l'EMT a València

L'aplicació mòbil d'EMT es renova per a introduir noves herramientras que milloren el seu funcionament i l'experiència de les persones usuàries. Així, una de les millores que s'han desenvolupat està relacionada amb la seguretat dels usuaris i usuàries que viatgen a bord dels autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT).

En aquest sentit, ara tota aquella persona que siga víctima d'una agressió sexual o lgtbifóbica en un dels autobusos de l'EMT podrà alertar d'aquest fet a través de l'aplicació mòbil de l'EMT amb tan sols dos clics. D'aquesta manera, en seleccionar aquesta opció en l'aplicació s'activarà el protocol contra aquest tipus d'agressions a bord dels autobusos públics.

A més d'augmentar la seguretat dels viatgers i viatgeres, també s'ha facilitat el mètode de recàrrega dels bonobús des dels telèfons de sistema operatiu Android. S'activarà una nova funció per a recarregar el bobonús a través del sistema NFC. D'aquesta manera, amb tan sols acostar la targeta de transport al telèfon es podrà recarregar aquest bo i el dispostivo mòbil es convertirà en un punt de recàrrega.

També s'ha inclòs en la mateixa pantalla d'inici de l'aplicació un accés directe que permet posar-se en contacte a través de WhatsApp amb l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) per a resoldre dubtes o incidències en el servei d'autobusos.

Millores en l'aplicació per a les persones amb discapacitat visual

A banda de les millores en els mètodes de recàrrega del bonobús i de la seguretat dels qui viatgen en els autobusos de l'EMT, la nova aplicació també inclou perfeccionaments quant a l'accessibilitat per garantir que el transport púbic urbà siga accessible i universal per a tota la ciutadania.

Així, s'ha inclòs un assistent de veu i gràcies a aquesta tecnologia, la persona usuària pot utilitzar l'aplicació i accedir a tota la informació del servei únicament mitjançant l'ús de la seua veu. Per a això, s'ha millorat la verbalización de tots els botons de l'aplicació, de manera que permeten realitzar cerques ràpides per veu o rebre indicacions d'àudio sobre com arribar a la parada més pròxima, o en quin punt exacte baixar-se de l'autobús.

També s'ha revisat tot el disseny de l'app per a ajustar diferents aspectes, com la grandària de la font o el nivell de contrast i la seua accessibilitat. Aquestes millores destinades a les persones que tenen alguna discapacitat visual i s'han aconseguit gràcies a la col·laboració entre el consistori municipal i la Fundació ONCE.

"Ara, les persones cegues som més independents, en poder utilitzar aquesta aplicació que ens ajuda a desplaçar-nos de forma autònoma amb autobús, metre, i fins i tot a peu, per tota la ciutat de València. Gràcies als tècnics de l'EMT i de l'ONCE per fer-ho possible", ha subratllat el president territorial d'aquesta entitat, José Manuel Pichel.

 

 

Arxivat a:

Destacats