València subvencionarà la compra de bicicletes i patinets per a fomentar la mobilitat sostenible i el comerç local

Es destinaran 250.000 euros de subvenció directa als consumidors per a gastar en els establiments que prèviament s'hagen inscrit al projecte

Guardar

Gent pel carril bici de València
Gent pel carril bici de València

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha anunciat una línia de subvencions, a través de 5.000 bons, per facilitar la compra de bicicletes i patinets i fomentar així la mobilitat sostenible i alhora ajudar al comerç local de la ciutat.

El projecte es durà a terme en els pròxims mesos i utilitzarà la mateixa metodologia que els bons de comerç impulsats pel govern municipal els darrers mesos.

Així, els bons seran de 100 euros, dels quals la persona consumidora n'aportarà 50 i l'Ajuntament n'afegirà els 50 restants. Amb ells es podran adquirir bicicletes elèctriques, convencionals i altres vehicles de mobilitat personal.

Amb la iniciativa "Bono Bici VLC", el servici d'Emergència Climàtica i Transició Energètica posarà en marxa "una nova mesura que contribuirà a reduir l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle i alhora farem costat al comerç de proximitat per a contribuir a la consolidació d'un teixit sectorial, molt perjudicat per la crisi de la pandèmia, i que és de vital importància per al desenvolupament local i el dinamisme urbà".

El projecte comptarà amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de València, que s'encarregarà de gestionar els bons. Alejandro Ramon ha detallat que en total es destinaran 250.000 euros de subvenció directa a les persones consumidores, que podran obtenir per cada DNI o NIE un màxim de cinc bons per a gastar en els establiments que prèviament s'hagen inscrit per a participar en el projecte.

Els bons s'aconseguiran a través de la inscripció en una pàgina web que estarà activa una vegada comence la campanya i que s'anunciarà dins el termini i en la forma escaient. El pagament dels 50 euros es farà mitjançant targeta bancària i a continuació s'aconseguirà un codi QR que es presentarà en el comerç on vaja a efectuar-se la compra per un valor igual o superior al bo obtingut.

Podran participar en la campanya els comerços de València, amb plantilla no superior a 10 persones i l'activitat dels quals estiga vinculada a la venda, reparació o distribució d'accessoris relacionats amb aquest tipus de vehicles. Els bons seran compatibles amb qualsevol descompte o promoció que els establiments puguen posar en marxa.

El regidor ha recordat que les ciutats representen més del 70 % de les emissions de diòxid de carboni en tot el món, sent el transport un focus significatiu de contaminació. "València té un compromís ferm de descarbonització amb l’horitzó de 2030 i este projecte Bono Bici VLC, a banda de contribuir a aconseguir este objectiu de descarbonització, suposarà un incentiu per a dinamitzar les vendes del comerç de proximitat”, ha destacat.

 

Destacats