L'Ajuntament de València evita un nou impost a la ciutadania

València assumirà el nou tribut estatal per a la gestió de residus

Guardar

Una dona reciclant al contenidor blau
Una dona reciclant al contenidor blau

L'Ajuntament de València estalviarà un nou impost a la ciutadania. I és que en 2023 entrarà en vigor un nou tribut estatal per a la gestió de residus que, com ha explicat l'alcalde de València, Joan Ribó, "estava destinat per a la ciutadania, però hem decidit assumir-lo des de l'Ajuntament".

Una decisió que s'ha pres amb l'objectiu de reduir la càrrega econòmica per als valencians i valencianes en un moment en el qual la pujada de l'IPC, del combustible i dels subministraments energètics està afectant l'economia familiar. D'aquesta manera, l'Ajuntament de València ja contempla, en els pressupostos municipals del pròxim any, una partida de 4,6 milions d'euros que es destinaran a aquest nou impost estatal.

Així ho ha confirmat l'alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, en la presentació dels comptes municipals de 2023. Uns comptes que no nomnés són els millors dotats de la història de l'Ajuntament, superant per segona vegada els mil milions d'euros, sinó que, a més, se centraran en la reactivació de l'activitat econòmica i en l'ajuda mitjançant la promoció social de les persones amb majors dificultats per la pujada de preus.

D'aquesta manera, s'incrementen també les despeses en benestar social en 2,2 milions – 42,3 milions per a 2023 – per a la millora de l'atenció social primària; així com en emprenedoria amb una partida de 6,4 milions per a l'any vinent amb la finalitat de millorar el suport a l'ecosistema emprenedor, reforçant així la creació d'ocupació a la ciutat.

Un increment de les despeses que ha sigut possible a l'increment dels ingressos que, com ha aclarit Ribó, "no es deu a un augment dels impostos i taxes municipals, ja que s'han congelat per a 2023", sinó a una altra sèrie de factors, com l'augment dels lliuraments a compte per part de l'Estat respecte a 2022; els fons Next Generation i Pla Edificant; o les transferències de la Generalitat per a programes de Benestar Social i ocupació a través de LABORA, entre altres.

Destacats