València formarà a persones aturades de col·lectius vulnerables per a millorar la seua ocupabilitat

També s'ha aprovat el conveni per a la celebració del Festival Open House València 2022

Guardar

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, i el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo
El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, i el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo

La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria per a contractar dues persones per al projecte FPE 2022 l'objectiu del qual és donar formació a persones desocupades que tenen especial dificultat per a la seua inserció en el món laboral. Així ho ha anunciat el regidor d'Hisenda i Desenvolupament dels Sectors Econòmics, Borja Sanjuán, que ha informat dels acords al costat del vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. Sanjuán ha assenyalat que amb aquest projecte "posem un servici de formació prioritari perquè aquestes persones puguen obtenir certificats de professionalitat i ajudar-les al fet que tinguen una oportunitat laboral que per qüestions de discriminació, el mercat laboral encara hui els nega".

Aquestes activitats de formació està previst que es duguen a terme dones del 22 de desembre fins al 25 de maig de l'any pròxim. Per aquest motiu, el Consistori contractarà dues persones que duren a terme aquesta formació i que permetrà aconseguir certificat de professionalitat de nivell 2 d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (450 hores) i també d'inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere (10 hores). Podran beneficiar-se entorn de deu persones.

Segons ha explicat el regidor Borja Sanjuán, tindran prioritat per a la seua participació en aquests cursos els dones i col·lectius vulnerables com a víctimes de violència de gènere, persones amb diversitat funcional fins i tot si tenen incapacitat permanent per a la professió habitual, persones treballadores amb baixa qualificació, majors de 45 anys, famílies monoparentals femenines, beneficiàries de la renda valenciana d'inclusió i persones afectades per expedients de regulació d'ocupació. També tindran prioritat "persones que pertanyen a col·lectius tradicionalment discriminats dins del mercat laboral com a ètnies minoritàries i persones trans". Sanjuán ha afegit que l'objectiu és "ajudar-les al fet que tinguen una oportunitat laboral que, per qüestions de discriminació, el mercat laboral encara hui els nega".

Festival Open House València 2022

La Junta de Govern Local ha aprovat també un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de València i l'Acadèmia Europea del Paisatge Urbà amb motiu de la celebració del Festival Open House València 2022.

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que aquest festival va nàixer fa 30 anys a Londres i agrupa 50 ciutats de tot el món. El propòsit de la col·laboració és "convidar al públic a viure l'arquitectura d'una forma especial i permetrà que els veïns i veïnes de València puguen visitar edificis i espais arquitectònics que durant la resta de l'any estan tancats o amb accés restringit".

Sanjuán ha afegit que es realitzaran també rutes temàtiques d'alguns espais icònics de la ciutat com el Jardí del Túria o la zona d'horta periurbana "per a remarcar el patrimoni arquitectònic de la ciutat de València, posant el focus en allò que fa singular a València. Aquesta ciutat va viure durant molt de temps intentant semblar-se a altres ciutats i ara, en canvi, potencia el que és, perquè està molt orgullosa d'allò que la fa única".

Arxivat a:

Destacats