Així serà el Nou Mestalla: un centre d'oci sostenible amb aforament ampliable a 70.000 espectadors

El València CF presenta la documentació necessària per a finalitzar les obres del nou estadi

Guardar

Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF
Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF

El València CF ha fet un pas clau per al futur del nou Mestalla. L'entitat blanc-i-negra presentava ahir, per registre d'entrada, la contestació al requeriment del ple del Consell, notificat el 16 de desembre del 2021, amb tota la documentació justificativa de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE), detallant una proposta garantida financerament per a finalitzar l'estadi i altres previsions incorporades a l'ATE dins dels 90 dies hàbils a partir de l'endemà de la notificació, que es compliran a mitjan mes d'abril.

Amb això, el club valencià realitza un pas necessari per a reprendre les obres de l'estadi de Corts Valencianes, la construcció del qual es reprendria l'octubre de 2022, tal com va anunciar al desembre el seu president Anil Murthy, amb una inversió de 80 milions d'euros procedents del fons CVC.

En el cas que les autoritats donen el vistiplau a la documentació aquests dies, junt a la modificació de la llicència d'obres, el club espera poder mantenir les mateixes condicions beneficioses que plasmava l'Actuació Territorial Estratègica.

Cal recordar que la SAD es troba, actualment, dins del termini de 90 dies de gràcia que el Consell va concedir a Meriton per a presentar les garanties econòmiques pertinents i un full de ruta solvent per a escometre aquest reinici dels treballs.

Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF
Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF

Inauguració en estiu del 2024

En el cas que els tràmits seguisquen el seu curs, el projecte del nou estadi, que el València CF presentarà als seus aficionats amb més detalls una vegada compte amb totes les llicències per part de l'administració, comptarà de partida amb un aforament equiparable al de l'actual Camp de Mestalla, de 47.000 espectadors, (un primer anell amb 20.000 localitats, un segon anell amb 7.000 localitats i un tercer anell amb 20.000 localitats), amb possibilitat d'ampliació subjecta a demanda de fins a 70.000 localitats en comptar amb una estructura que permetrà augmentar la seua capacitat de manera flexible i ràpida.

El club preveu reprendre les obres després de l'estiu d'enguany, al voltant del mes d'octubre, uns treballs que finalitzarien l'agost de 2024, quan s'inauguraria la instal·lació abans de l'inici de la temporada 24/25. Aquesta planificació està subjecta a la llum verda que ha de donar la Generalitat al projecte així com a la llicència d'obra, en aquest cas per part de l'Ajuntament, un tràmit que, a priori, s'allargarà diversos mesos.

Des de la SAD s'insisteix que el nou temple 'che' mantindrà els trets característics de l'actual Mestalla, augmentant el seu ús en els dies sense partit i amb una clara aposta per la tecnologia i la innovació que farà un estadi més experiencial per a l'aficionat.

Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF
Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF

Un centre d'oci 100% sostenible

Tal com ha detallat el València CF, el nou Mestalla s'inspira en la ciutat i en la cultura mediterrània i es fonamenta en tres pilars estratègics: experiència memorable adaptada a l'estil de vida valencià, connectivitat i innovació, i hospitalitat i MICE (meetings, incentives, conferences and events), que estaran segmentats amb atractius per a tots els públics.

En aquest sentit, l'estadi comptarà amb un espai únic en el món de l'esport, un segon anell en el qual s'implementaran zones d'oci, restauració i 'hospitalities', donant lloc a una zona de referència per a la ciutat.

D'altra banda, el nou Mestalla serà un estadi 100% sostenible. Per a això, es treballa en aconseguir una coberta completament solar a través d'un 'partner' tecnològic. Amb això, s'aprofitaran els més de 300 dies de sol que té València a l'any per a ser un centre de producció d'energia verda a la ciutat, podent proveir no sols a l'estadi, sinó també al veïnat a través d'una comunitat energètica local.

Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF
Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF

Cost superior als 350 milions d'euros

La construcció d'aquest estadi, en el qual ja s'han invertit 172 milions d'euros, arribarà als 287 milions d'euros en l'obertura i superarà els 350 milions d'euros una vegada conclòs el projecte complet, segons dades del València CF.

En aquest sentit, des del moment en el qual es reprenga la construcció, generarà un impacte econòmic directe en la capital del Túria, amb un pressupost de construcció de la parcel·la del nou estadi de més de 200 milions d'euros en els pròxims tres anys. A més, a continuació, es desenvoluparà la parcel·la de l'actual Camp de Mestalla, que suposarà de nou un cost de construcció d'altres 200 milions d'euros. En global, el projecte generarà 10 anys d'activitat a la ciutat de València.

Destacats