Els afectats per l'incendi de Campanar presenten una denúncia per danys per imprudència greu

Els afectats volen que s'investigue si va haver-hi negligències en la construcció o en el revestiment de la façana

Guardar

Edifici calcinat en l'incendi de Campanar
Edifici calcinat en l'incendi de Campanar

Després del tràgic incendi en el barri de Campanar (València) que es va saldar amb la vida de deu persones i nombroses mascotes, arriba el moment de demanar explicacions. La comunitat de propietaris ha interposat una denúncia per un presumpte delicte de danys per imprudència greu. I és que l'objectiu és que s'investigue si van existir negligències en la construcció de l'edifici o en el revestiment de la façana.

Segons ha informat la comunitat de propietaris en un comunicat, els propietaris dels pisos afectats, a través del seu president Francisco Fernández, i sota la direcció legal del lletrat Guillermo Aragó Hervás, de la firma valenciana Togas&Tributos Abogados, ha presentat una denúncia en considerar que els agents de l'edificació van cometre negligències "que van poder ser claus en la propagació i conseqüències de l'incendi", ja que apunten al fet que "la façana va coadjuvar a la ràpida propagació del foc, i eixe fet no és gens normal".

D'esta manera, la comunitat de propietaris s'ha personat com a part perjudicada, en qualitat d'acusació particular, i demanen al jutjat la reobertura de les diligències prèvies, que va arxivar provisionalment en el seu moment en no tindre l'incendi un origen delictiu, segons l'informe de la Policia Científica.

Com informa el lletrat que representa a la comunitat, "en esta classe de delictes, la prescripció sobre la possible responsabilitat dels agents de l'edificació no s'inicia fins que es produïx l'efectiu perjuí". Per això, en la denúncia presentada se sol·licita la investigació i comprovació de si l'edifici es va construir incomplint el que es disposa en el Reial decret 2177/1996, de 4 d'octubre, pel qual s'aproven les condicions de protecció contra incendis dels edificis, si va haver-hi una possible negligència o imprudència comesa per la instal·lació del revestiment de la façana per part dels agents de l'edificació que van intervindre en la construcció de l'immoble, o també si podria ser responsable per negligència el fabricant de les plaques que revestien l'exterior de la façana.

A més, en la denúncia s'insta el Jutjat d'Instrucció número 9 de València que "es lliure ofici a l'Ajuntament de València perquè remeten tot l'expedient que va donar lloc a l'atorgament de la llicència d'obres majors per a la construcció de l'edifici" i, d'esta manera, conéixer quins van ser els agents de l'edificació, quines normes constructives es van aplicar i quins materials es van emprar en la construcció.

Arxivat a:

Destacats