Adif licita les obres per a implantar l'ample internacional entre les estacions de València Nord i Joaquín Sorolla

El termini per a la recepció d'ofertes estarà obert fins al 28 de setembre de 2021

Guardar

Vista aèria del Parc Central de València
Vista aèria del Parc Central de València
Adif ha tret a licitació les obres per a implantar l'ample estàndard entre les estacions de València Nord i Joaquín Sorolla, una actuació amb un valor estimat de més de 10,7 milions d'euros, que permetrà la circulació dels trens d'àmbit internacional i un impuls al corredor "com a eix estratègic per al foment del transport per ferrocarril i el desenvolupament socioeconòmic de l'arc mediterrani i la seua àrea d'influència".Així apareix en un anunci de licitació publicat aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat, en el qual s'assenyala que la duració del contracte serà de 12 mesos. Concretament, el valor estimat del projecte és de 10.747.534,43 euros. D'aquesta manera, el termini per a la recepció d'ofertes estarà obert fins a les 13.00 hores del 28 de setembre de 2021, i les pliques s'obriran el pròxim 17 de novembre.Un anunci que situa a la Comunitat Valenciana més prop dels beneficis que suposarà la posada en marxa del corredor mediterrani. I és que mitjançant una doble plataforma – per a viatgers i mercaderies – d'alta velocitat, que vertebrarà el territori unint ciutats com Algesires, Múrcia, València o Barcelona amb la resta d'Europa, aquesta infraestructura no sols ens permetrà viatjar més ràpid i amb més freqüència, impulsant l'economia i el turisme, sinó que suposarà un important benefici econòmic, gràcies a la reducció de les emissions de CO₂ – s'estima una reducció de 900.000 tones –.

L'Ajuntament aplaudeix la licitació de les obres

La regidora de Desenvolupament Econòmic i alcaldessa en funcions, Pilar Bernabé, ha expressat "satisfacció" per la licitació, per part d'Adif, de les obres per implantar l'ample estàndard entre les estacions del Nord i Joaquim Sorolla. Aquesta actuació, amb una inversió de més de 10,7 milions d'euros, permetrà la circulació dels trens d'àmbit internacional i suposarà un impuls al corredor mediterrani. Per a l'edil, es tracta "d'una gran notícia per a València". Segons Pilar Bernabé, "és una clara mostra del compromís del govern d'Espanya amb la ciutat i amb el corredor mediterrani". L'anunci de licitació s'ha publicat aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat."Hui hem conegut que el govern d'Espanya, a través del Ministeri de Foment, ha aprovat la licitació per a les obres d'inversió per part d'Adif de l'ample de les vies de l'estació del Nord a Joaquim Sorolla", ha indicat Pilar Bernabé, qui ha subratllat que "es tracta d'una inversió de més de deu milions d'euros". Segons la regidora, "és una gran notícia per a la ciutat de València. Bernabé considera que "és una clara mostra del compromís del govern d'Espanya amb la ciutat i, sobretot, amb la finalització i la posada en marxa del corredor mediterrani, que ha de ser una realitat".

El futur canal d'accés

Cal recordar que, fa tan sols unes setmanes, Adif Alta Velocitat donava a conéixer l'actuació prevista en la zona del Parc Central de València, que no sols suposarà el soterrament de les vies i la construcció del canal d'accés, sinó que permetrà cosir els barris de la ciutat amb la creació d'una nova zona urbana. Un projecte, que s'executarà per fases, i que consistirà a soterrar totes les vies de Rodalia i completar les d'alta velocitat, incloent-hi, a més, la remodelació de l'estació Joaquín Sorolla amb l'objectiu que puga afrontar l'augment de trànsit ferroviari que s'espera en els pròxims anys.En aquest sentit, la presidenta d'Adif M.ª Luisa Domínguez assenyalava que "som conscients que es tracta d'una inversió important – 33 milions d'euros – però necessària per a assegurar que el trànsit ferroviari transcórrega amb total normalitat en un futur molt pròxim". Així mateix, la presidenta d'Adif ha assegurat que, amb el nou projecte, "no serà necessari la construcció d'un pont provisional quan es procedisca a la demolició de l'actual pont de Giorgeta".Finalment, Domínguez ha recordat que, unida a la construcció del canal d'accés, estarà la futura construcció del túnel passant, la doble plataforma i l'estació central que seran imprescindibles per al desenvolupament del corredor mediterrani.Es preveu la licitació de les obres durant el primer trimestre de 2022, adjudicant-se les mateixes entre finals de 2022 i principis de 2023. A partir d'aquest moment, s'obrirà un termini de 51 mesos per a l'execució de les obres. No obstant això, des d'Adif han volgut deixar clar que es tracta d'una actuació que s'anirà desenvolupant per fases i que, a vegades, es treballarà simultàniament en diversos projectes.

Arxivat a:

Destacats