L'absentisme en l'Ajuntament de València per accidents laborals se situa en el nivell més baix de la seua història

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, explica que la taxa d'absentisme en juliol va ser de 0,30%, la més baixa des de 2012

Guardar

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València

La taxa d'absentisme laboral per accidents de treball a l'Ajuntament de València s'ha situat en el mes de juliol en el nivell més baix de tota la seua història des que es recullen aquestes dades, segons ha traslladat la mútua UMIVALE en el seu informe trimestral a la Regidoria de Gestió de Recursos.

La regidora Lluïsa Notario ha explicat que aquest resultat "és fruit de les polítiques municipals compromeses amb les condicions laborals, la salut i la seguretat de totes les treballadores i tots els treballadors de l'administració local". Des de 2015 aquesta taxa ha anat descendit progressivament passant del 0,55% al 0,30% actual.

La dada de juliol situa l'absentisme a l'Ajuntament per davall de la mitjana del sector, que actualment està en un 0,34%. "Aquests resultats són conseqüència directa del desenvolupament constant d'accions diverses de prevenció dels riscos laborals i de la conscienciació i sensibilització del personal municipal sobre hàbits saludables, utilització dels equips de protecció individual o campanyes de conscienciació per prevenir accidents laborals, així com del treball de coordinació entre la mútua i l'Ajuntament fent un rigorós seguiment de les causes que produeixen els accidents, entre altres", ha afirmat Notario, qui ha situat "a l'inici del mandat anterior, en 2015, l'assumpció de la promoció de la salut i la seguretat del personal municipal com a objectiu fonamental de govern".

Aquest descens s'ha produït de forma més notable en la Policia Local, amb una reducció del 23,8% respecte del període anterior.

Reducció de les jornades perdudes

Una altra dada a destacar de l'informe és la baixada del nombre de jornades perdudes, que han passat de 6.722 en 2021 a 6.106 en el mateix període de 2022, el que suposa una baixada del 9,2%, o la xifra d'absentisme en administració general, que se situa en un 0,14% davant del 0,34% del sector.

"Sentim una gran satisfacció amb aquests resultats perquè ens demostra que l'aposta d'aquest govern per professionalitzar les polítiques de salut i prevenció de riscos laborals i la implementació de diverses mesures preventives per millorar les condicions de treball i la qualitat de vida dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament de València funcionen i ens situem en les xifres més baixes d'absentisme per accidents laborals de la seua història, continuant una progressió iniciada en 2015", ha destacat Notario.

A més, la regidora ha detallat que durant aquesta setmana passada ja no hi ha casos per positiu per covid-19 entre la plantilla municipal. "La salut laboral és fonamental i per això el nostre govern l'ha fomentada al màxim i hem sigut un model per a altres administracions públiques en la gestió de les mesures d'organització i prevenció", ha subratllat.

Destacats