Abril, el mes en què es començarà a sancionar per circular per Ciutat Vella

Guardar

Vista aèria del barri de Ciutat Vella de València
Vista aèria del barri de Ciutat Vella de València

El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha indicat aquest dijous que el mes d'abril es manté com a data per a l'entrada en funcionament definitiva del sistema de càmeres que vigilen la circulació de vehicles per Ciutat Vella i per a començar a imposar sancions als qui no complisquen les restriccions establides.

L'edil ha assenyalat que "les càmeres ja estan en marxa" per a "analitzar el fenomen, veure els vehicles que entren i creuar les matrícules amb el fitxer de persones autoritzades", però ha destacat que serà a l'abril quan serà oficial l'entrada en funcionament d'aquest sistema i així posar-lo "ja en marxa per a sancions".

Grezzi s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa de presentació del nou protocol d'actuació davant casos de violència sexual en els autobusos de l'EMT, preguntat per l'entrada en vigor del sistema de càmeres de vigilància per al trànsit de Ciutat Vella i per les peticions de col·lectius veïnals i de comerciants perquè es retarde.

L'edil ha llançat "un missatge de tranquil·litat" i ha demanat "responsabilitat", atés que es té "tot el mes de març per a treballar i analitzar totes les peticions" amb la finalitat que "ningú tinga cap problema", puga "tindre l'accés i ser titular d'autorització". "Continuem treballant, informant", ha agregat.

Així mateix, ha comentat que "el tràmit per a tindre autorització no acaba mai" perquè "és un continu" i ha afirmat que s'ha "donat un termini ampli" de temps "per a poder-se apuntar". Grezzi ha exposat que arriben "diàriament peticions que s'analitzen i s'uneixen a les bases de dades" i ha asseverat que els tècnics corresponents es posaran en contacte amb els sol·licitants.

"SISTEMA NOU"

El titular de Mobilitat Sostenible, que ha recordat que són cinc els punts en els quals s'han posat càmeres, ha afirmat que es mantenen reunions i contactes amb veïns i col·lectius i ha estimat normal que es generen preguntes sobre aquest tema perquè es tracta d'"un sistema nou que no s'ha fet mai a la ciutat".

Preguntat per si els qui ja té targeta de resident i ja estan censats han de tornar a registrar-se, ha manifestat que "ja estan censats" i que "s'ha fet un bolcat de les dades que teníem". Ha afegit que aquests veïns "rebran una comunicació de l'Ajuntament on es donaran claus per a entrar a la plataforma i gestionar ells mateixos l'autorització".

Arxivat a:

Destacats