50 relats opten als premis de la IV edició del Certamen Beatriu Civera organitzat per l'Ajuntament

Guardar

taller-escritura-creativa
taller-escritura-creativa

La IV edició del Certamen de Relats Beatriu Civera «ja espera els guanyadors» segons ha manifestat la regidoria d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, en donar compte que s'han presentat un total de 50 relats. 11 d'aquestes narracions opten al premi de la modalitat juvenil (per a aspirants d'entre 18 i 30 anys), i 39 al de la convocatòria destinada a majors de 31 anys. En cada categoria s'adjudicarà un primer premi de 1.375 euros, que es coneixerà el pròxim 29 de setembre.

Tal com ha recordat la regidora, el certamen, organitzat per l'Ajuntament de València, «tracta la temàtica de superació d'estereotips assignats a les dones i el seu apoderament, la visibilització de figures femenines que poden ser referents, la presència de dones en àmbits masculinitzats i els obstacles que han de superar en la seua trajectòria vital».

Aquesta IV edició del Certamen de Relats Beatriu Civera, es va convocar el passat 24 de febrer de 2020, però amb motiu de la declaració de l'Estat d'Alarma, el termini de presentació de relats va finalitzar en juliol. El 21 d'eixe mateix mes, es va celebrar la reunió en la qual la regidora Lucía Beamud, tenint en compte criteris de paritat i d'acord amb les modalitats establides, va constituir el Jurat, compost per l'escriptora, periodista i columnista de premsa Marta Meneu Borja; el graduat en estudis hispànics i investigador Raúl Molina Gil; la periodista, escriptora i sociòloga Anna Gimeno Berbegal; el llicenciat en Filologia Hispànica i corrector Iván García Esteve.

Ells seran els encarregats de valorar les 50 obres presentades i definir els guanyadors finals, amb un premi de 1.375 euros per a cada modalitat, els noms dels quals coneixerem el pròxim 29 de setembre, quan es produirà la reunió definitiva a la Regidoria. Es publicaran, a més dels dos relats premiats, els dotze millors treballs presentats, els sis millors de cada modalitat, sempre que complisquen amb la qualitat adequada. Respecte a la redacció en valencià, només han sigut 14 els redactats i el percentatge de dones escriptores enguany ha sigut del 94%.

Arxivat a:

Destacats