4.661 persones han sigut assistides en els punts accessibles de Creu Roja

Guardar

playa-accesible
playa-accesible

Un total de 4.661 persones amb mobilitat reduïda han sigut assistides fins a aquest moment en els punts accessibles de Creu Roja a la ciutat durant la campanya estival. L'alcalde de València, Joan Ribó, i la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, han visitat aquest matí el Punt Accessible del Cabanyal, i han conversat amb les i els usuaris del servici i amb el personal de l'ONG.

L'alcalde ha expressat la «satisfacció, des de l'Ajuntament de València, perquè totes les persones puguen aprofitar i gaudir d'una cosa tan normal com anar a la platja a l'estiu i banyar-se en el mar». Ribó ha destacat la labor de Creu Roja, el personal de la qual s'encarrega de l'assistència al bany, i ha valorat especialment el treball del voluntariat, que ha qualificat d'«imprescindible perquè totes les persones puguem gaudir dels mateixos drets». «Ja ho vam comprovar en el cas de l'Aquarius», ha afegit.

L'alcalde ha valorat l'ajuda de Creu Roja «per aconseguir una cosa, com anar a la platja a prendre el bany, que és normal per a la majoria de la població». «Este és el sentit de la iniciativa», ha afirmat, «que, com a ciutadanes i ciutadans, totes les persones tenim el mateix dret a les vacances i a anar a la platja, per damunt de qualsevol altra consideració».

L'alcalde Ribó i la vicepresidenta Oltra han acudit a la platja acompanyats pel vicepresident de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, Francisco Galvañ, amb qui han comprovat el dia a dia de funcionament del servici. En total, Creu Roja gestiona 28 punts accessibles a la Comunitat Valenciana, 5 dels quals amb l'Ajuntament de València. Es tracta dels punts accessibles del Cabanyal, la Malva-rosa, el Saler i Pinedo, així com el servici al Perellonet, que funciona amb cita prèvia.

La campanya d'assistència al bany va arrancar el passat 11 de juny i s'allargarà fins a les primeres setmanes de setembre. L'objectiu és afavorir que tota la ciutadania puga gaudir de les platges de la ciutat. Per a això, els punts accessibles estan dotats de cadires amfíbies, grues de mobilització i elements de flotació necessaris, com ara crosses flotadors i jupetins salvavides. Durant el que va de campanya estival Creu Roja ha atés ja 14.995 persones amb problemes de mobilitat en tota la Comunitat Valenciana (l'any passat, el total va pujar a 10.532 persones). En el cas de la ciutat de València, la majoria de les 6.661 persones ateses fins hui ho han sigut a les platges del Cabanyal (3.067 servicis) i la Malva-rosa (1.123).

Destacats