Valencia Refugio, l’app valenciana per als refugiats ja està disponible

Valencia Refugio es la aplicación informática gratuita que ofrece la información administrativa y jurídica que pueden necesitar las personas refugiadas que viven en Valencia.

Guardar

Valencia Refugio es l'aplicació gratuïta per a facilitar la inclusió dels refugiats que viuen a València, i ja està operativa. A més de la informació administrativa i jurídica, Valencia Refugio orienta als refugiats sobre els recursos econòmics i socials que tenen al seu abast per part de totes les administracions públiques i també de les organitzacions socials.

La nova app es fruit de la col·laboració amb CEAR i forma part dels projectes que s’estan duent a terme amb el programa “La nostra ciutat, el teu refugi”, que l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, finança amb 200.000 euros, i en què participen també Creu Roja i Accem.

“Totes les persones refugiades i immigrants que arriben a la ciutat poden accedir amb esta aplicació de mòbil a tota la informació que necessiten per a tramitar les sol·licituds d’asil, acollida i inclusió laboral i social. A més, en l’aplicació informàtica també se’ls informa sobre les opcions de cara a la formació, els servicis d’atenció, assessorament i orientació”, ha explicat el regidor de Migració Roberto Jaramillo.

D’altra banda, dins del programa “La nostra ciutat, el teu refugi” s’han impulsat campanyes de sensibilització sobre migració i refugi a diversos barris, com ara Natzaret, Benimaclet, el Grau i el Cabanyal, així com també als centres escolars i a les universitats públiques.

En este sentit, s’ha arribat a acords amb Caixa Popular i Bankia per tal de facilitar l’obertura de comptes bancaris a les persones migrants.

A més, el programa municipal ha permés que les organitzacions que treballen amb les persones que s’han vist obligades a abandonar els seus països i vindre a València puguen oferir accions puntuals quan els programes d’altres administracions públiques hagen finalitzat. “En concret, s’està treballant en la formació per a l’ocupació –matrícula i transport–, en matèria d’educació –amb ajudes als llibres i al menjador–, necessitats bàsiques –manutenció– i amb ajudes al lloguer de l’habitatge”, ha conclòs Jaramillo.

Arxivat a:

Destacats