Un de cada tres joves és addicte al "postureo" en xarxes socials durant les vacances

Guardar

img_20170628151606
img_20170628151606

Ja és aquí l'anhelat estiu, el bon temps, les revetlles dels pobles, les terrasses i, per descomptat, les vacances. No obstant això, siga quina siga la destinació o el moment en què marxem, el més important de tot és desconnectar i oblidar-se de la rutina almenys durant uns dies. L'estudi 'Desco-net-ta' realitzat per PANGEA The Travel Store -que analitza si els espanyols desconnecten en vacances i la seua dependència de la tecnologia- revela que gairebé la meitat (49%) dels espanyols afirma que no hi ha cap motiu que li impedisca desconnectar durant les vacances. Però quan això passa, què ens ho impedeix?

Una de les grans raons que impossibiliten als espanyols desconnectar és, sens dubte, l'addicció a les xarxes socials. Aquesta situació ha arribat a tal punt que els espanyols no poden deixar apartat el telèfon en els seus viatges a causa de l'arxiconegut "postureo". En aquest sentit, el 30% dels espanyols utilitzen el mòbil no només per fer fotos, sinó també per compartir-les durant les vacances sent WhatsApp, Facebook, snapchat o Instagram les vies més recurrents.

És més, 1 de cada 5 afirma que l'utilitza per a pràcticament tot: pujar fotos a xarxes socials, fer-se selfies, fer vídeos en directe, guiar-se per les ciutats, etc. Cal ressaltar referent a això que la diferència entre generacions és molt evident a l'hora de decidir què fer i què no amb el mòbil i les xarxes socials. I és que en el cas dels més joves, aquesta xifra puja fins al 45% que envia les seues fotos i vídeos als seus familiars i fins al 30% que les puja a les xarxes socials.

El telèfon mòbil, el gran enemic de la desconnexióEls espanyols assenyalen el culpable: a tres de cada cinc espanyols no podeu desconnectar per culpa del seu telèfon intel·ligent, ja que no puguen evitar mirar-lo en algun moment. De fet, a l'hora de preguntar als espanyols quines serien les seues vacances perfectes, per al 52% serien unes en què es desfessen per complet del telèfon tot i que el 25% sentència que necessita consultar les seues xarxes socials constantment i estar en contacte amb els seus éssers estimats.

D'altra banda, un dels principals motius per estar pendent del telèfon és el treball, sobretot en edats més altes en les que els llocs solen ser de més responsabilitat. Específicament, un de cada cinc espanyols majors de 40 anys confirma que pateix d'estrés en no poder desconnectar per motius laborals, tot i que més de la meitat (56%) desitjaria fer-ho.

Desconnectar, beneficiós per al cos i per la mentPer als espanyols desconnectar té efectes beneficiosos per a la salut. En concret, el 68% dels enquestats afirma que en vacances descansa tant el cos com la ment, i gaudeixen del temps que tenen per a ells. Tot i això, encara hi ha un 32% que diu que la seua vida no millora en vacances.

Així, no és estrany que el 56% torne amb les piles carregades després de les vacances i amb forces per afrontar el nou curs tot i que és important destacar que al 42% l'envaeix la síndrome postvacacional amb la tornada a la feina.

Destacats