Tendències tecnològiques per a les empreses del sector turístic

Guardar

claus_tecnologiques
claus_tecnologiques

Amb l'arribada de l'estiu s'experimenta un repunt en les reserves de vols, hotels i apartaments per a les vacances estivals. L'alt volum de transaccions, unit a les noves eines, aplicacions i serveis, posa en escac als serveis web comerç electrònic, que a causa dels milers de visites que registren al seu portal, afronten el repte de satisfer les demandes dels usuaris sense perdre fiabilitat i oferint una experiència satisfactòria. Per això, Vector ITC Group desgrana els principals aspectes diferencials per convertir els llocs de venda en línia en un lloc de referència per a aquestes vacances.

"Centrem tots els nostres esforços a desenvolupar i implantar innovacions tecnològiques que aporten un valor diferencial als nostres clients. Oferim solucions que ajuden a analitzar en temps real l'impacte que els canvis digitals tenen sobre el comportament de l'usuari. D'aquesta manera, descobrim quina és la millor opció per aconseguir la màxima satisfacció amb el servei", afirma Xavi Oliva Delivery Managing Balears de Vector ITC Group

Claus perquè la teua ecommerce marque la diferènciaOptimitzar els recursos disponibles en aquesta època estival suposa marcar la diferència entre l'èxit i el fracàs. Per a això, Vector ITC Group ofereix les claus per aconseguir els millors resultats:

Temps de càrrega: el temps de càrrega és un factor clau en el procés de venda d'una web de turisme. Calcular de manera precisa el temps què triga un usuari a fer una transacció ajudarà a descobrir errors. Evitar les càrregues lentes i els temps d'espera és sempre sinònim d'èxit, ja que millorarà ostensiblement l'experiència de l'usuari. Alguns estudis demostren que aquelles pàgines web que es carreguen en 5 segons obtenen fins al doble en ingressos publicitaris.

CTA animats: els botons o Click To Action busquen atreure clients potencials i convertir-los en clients finals. Com tot element que busca una ràpida resposta i una òptima conversió, el CTA animat ha de ser l'estrella de qualsevol pàgina web. No es tracta que acapare l'atenció desviant de la website, però sí tenir l'animació adequada perquè retinga l'atenció amb eficàcia.

Compressió i escalat d'imatges adaptatiu: les imatges en un web de turisme són un element fonamental, doten de visualitat i atractiu al site, transmetent a l'usuari l'oferta turística i emocions: descans, aventura, noves experiències. Donada la importància de les imatges, Vector ITC Group aconsella adequar els arxius a qualsevol suport mòbil sense perdre qualitat. Per a això existeixen els processos CDN (Content Delivery Network), que preparen i s'adapten les imatges a qualsevol suport. El CDN genera diversos models de la mateixa imatge per a cada usuari segons el país on estiga.

Superposicions basades en descomptes: una bona estratègia per conéixer l'opinió dels consumidors és incentivar el feedback amb descomptes, enviaments gratuïts, o altres regals que criden la seua atenció. Aquestes ofertes atreuen l'atenció i augmenten les conversions.Atacs cibernètics en el sector: dotar el site de protecció extra davant atacs cibernètics és sempre un element diferenciador per als usuaris. Les principals amenaces són els atacs de denegació de serveis i l'escaneig de preus i característiques d'una web. La competència escaneja els preus i la informació per copiar estratègia de preus i usabilitat. També són habituals els atacs amb bots per obtenir informació confidencial dels clients.

El Cloud i el Big Data com aliats: el negoci turístic demanda molta rapidesa, tant en el processament de dades com en l'anàlisi d'estratègies i processos de compra. El cloud permet automatitzar processos d'operacions i d'instal·lació, reduint el Time to Market, la qual cosa genera un gran avantatge competitiu en un sector com el turisme. El machine learning, per la seua banda, permet optimitzar l'estratègia i vendes, i gràcies al Big Data es pot emmagatzemar i analitzar infinitat de dades, amb l'objectiu de crear estratègies personalitzades i augmentar la rendibilitat.

Checking amb el Smartphone: una tendència clara és realitzar el checking de l'hotel a través del telèfon intel·ligent i eliminant el tràmit de passar per la recepció de l'hotel. A través de l'aplicació de l'hotel el client pot obrir la porta de l'habitació sense necessitat de demanar la clau. Millora l'experiència d'usuari de les persones que viatgen molt.

En els últims anys s'ha anat consolidant una nova manera de consumir turisme, gràcies als nous portals, les xarxes socials, comparadors de preus i opinions. No obstant això, no tant les grans cadenes d'hotels com si les petites hostatgeries o allotjaments no li estan donant la importància necessària. En aquest punt, deixar de ser competitius en un sector on la competència és brutal i on cada escletxa o oportunitat per allotjar més turistes del compte.

Destacats