Soler: 'València serà la capital mundial de la tecnologia 5G aquest mes de juny'

Guardar

SOLER_GOMEZ_MESTRE_MORA
SOLER_GOMEZ_MESTRE_MORA

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que "València serà la capital mundial de la tecnologia 5G aquest mes de juny, la qual cosa ens deixarà en una posició envejable de cara a impulsar l'atracció d'inversions i negoci al nostre territori".

"València ha hagut de competir amb moltes altres ciutats i això suposa posar, decididament, a València en el mapa. Ací es donaran cita nombrosos agents i es practicarà el networking, la qual cosa contribuirà a trencar la hipoteca reputacional del passat i al fet que la imatge de la ciutat i de la Comunitat Valenciana canvie radicalment", ha indicat Soler.

Segons el conseller, "la Generalitat vol contribuir a la promoció de la imatge tecnològica de València aprofitant les demostracions que es realitzaran a la ciutat amb motiu de la celebració, el mes de juny, de dos esdeveniments internacionals, el 'Global 5G Event' i la conferència 'European Conference on Networks and Communications' (EuCNC).

"Seran una demo i serà una experiència, perquè aquestes tecnologies necessiten d'experimentació i aplicació. Aquestes tecnologies han de posar-se a la disposició de la gent i de les empreses", ha explicat el conseller.

Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió de treball que ha mantingut en el Palau de Congressos de València amb la primera tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez; el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco José Mora, i la rectora de la Universitat de València Estudi General (UVEG), Mavi Mestre, amb l'objectiu de desenvolupar i coordinar accions dirigides al fet que València siga ciutat 5G i demostrar la capacitat de l'urbs per a tindre instal·lada aquesta tecnologia al llarg d'enguany.

En el marc d'aquesta col·laboració, la Generalitat ajudarà a definir els millors escenaris urbans que permeten projectar aqueixa imatge tecnològica de la ciutat i facilitarà mitjans i infraestructures per a realitzar demostracions tecnològiques sobre gestió d'emergències i seguretat.

Beneficis per a tota la Comunitat Valenciana

La Generalitat persegueix que els beneficis de la tecnologia 5G resulten àmpliament visibles per a la ciutadania i que tots els municipis de la Comunitat Valenciana puguen aprofitar l'esforç conjunt invertit en la iniciativa.

"La iniciativa està vinculada a unes altres, com la del Districte Digital d'Alacant, a la promoció d'un focus tecnològic en la Marina de València i al clúster del taulell a Castelló. La iniciativa 5G beneficiarà a tot el territori valencià, des de Vinaròs al Pilar de la Foradada", ha assegurat Soler.

Així, la Generalitat s'ha compromés a difondre el model de ciutat 5G proposat per a València entre els municipis de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de promoure el seu desenvolupament i adopció en el futur en la resta de municipis.

"El nostre objectiu, com a Govern autonòmic, és aprofitar aquest impuls per a vetlar per tot el territori de la Comunitat Valenciana i que el model implantat a la ciutat de València servisca com a referent per a desenvolupar projectes similars en altres municipis valencians", ha afegit.

Contribuirà a la transformació del model econòmic valencià

La nova tecnologia de 5G atorga major velocitat i eficàcia a les comunicacions i a l'intercanvi d'informació. En aquest sentit, el conseller ha destacat els importants els canvis que suposarà per a la vida quotidiana, les empreses i la ciència mèdica. "Aquestes iniciatives a més de sumar, multipliquen els esforços de totes les administracions i universitats implicades. La labor de cadascuna de les parts és complementària", ha indicat Soler.

Soler ha explicat que, "donant suport a aquesta iniciativa, des de la Generalitat perseguim transformar el model econòmic de la Comunitat Valenciana perquè garantisca un creixement sostenible a llarg termini des de la base de la promoció de la innovació, l'impuls de la competitivitat, la millora de la qualificació i l'aposta per la sostenibilitat ambiental ".

"Nosaltres donem el suport tècnic que siga necessari i actuem com a altaveu de la iniciativa, així com de d'altres que s'estan desenvolupant en la Comunitat Valenciana i que estan generant un nou ecosistema tecnològic sensible a tota mena de propostes i empreses innovadores", ha expressat.

Afavorir el desplegament de xarxes

Per part seua, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Pedro Pernías, ha destacat que "la Generalitat continua impulsant la disponibilitat de xarxes avançades de telecomunicacions en la Comunitat Valenciana i, en aquest cas, apostant per les xarxes basades en 5G".

Pernías ha recordat que la Generalitat està afavorint la preparació del desplegament de les xarxes de telecomunicacions mitjançant diverses iniciatives perquè "són elements imprescindibles per a la modernització de la nostra estructura productiva i la transformació digital dels nostres serveis públics".

Concretament, la Generalitat afavorirà el desplegament, per part dels operadors privats, de xarxes 5G i altres tecnologies de banda ampla, a través de l'eliminació de barreres administratives, la provisió d'ajudes per al finançament del desplegament en zones d'escassa rendibilitat i la posada a la disposició d'infraestructures de suport de la Generalitat.

D'altra banda, en la prestació de serveis de comunicacions a través de xarxes pròpies, la Generalitat està avançant en la preparació de la tecnologia 5G per a la prestació de serveis de comunicacions crítiques de banda ampla als operatius d'emergències i seguretat que operen en la Comunitat Valenciana, així com en la seua aplicació a altres àmbits com el sanitari, l'atenció a la dependència o la gestió mediambiental.

Destacats