Prop de 1.000 alumnes es donaran cita en la Fira Aèria

Guardar

campus_de_burjassot
campus_de_burjassot

Més de 1.000 estudiants valencians pertanyents a 63 centres educatius es donaran cita en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (Campus Burjassot) el pròxim 19 de maig, per a exposar i mostrar els drones amb finalitats socials i mediambientals que han construït al llarg del curs acadèmic.

El projecte, denominat, 'La Fira Aèria', està promogut per la Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, Las Naves Centre d'Innovació, la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat) i El Caleidoscopio, i suposa un dels actes de major envergadura quant a projectes educatius d'innovació es refereix.

La Fira Aèria consta de tres zones diferenciades. La primera d'elles comptarà amb 63 parades corresponents a cadascun dels centres, en els quals els alumnes exhibiran els seus drones i pòsters amb les aplicacions proposades. La segona són tres sales que funcionaran de manera simultània, i en les quals cada centre exposarà públicament a la resta d'assistents els avantatges socials del seu projecte. La tercera seran les pistes on realitzaran una demostració de vol. Las Naves ha promogut aquesta iniciativa en els I.E.S. Isabel de Villena, Serpis, El Grau, Balears, Districte Marítim i Ramón Llull.

La Fira començarà a les 9.00 hores i es prolongarà fins a les 14.30 hores. A les 12 hores tindrà lloc l'acte de presentació en la Sala de Graus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria a Burjassot. Participaran el cap del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Pedro Sigler Biscaí; la directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, Paula Marzal; l'especialista en Participació i Igualtat del Centre d'Innovació Las Naves, Sara Verdú; el director de El Caleidoscopio, Ricardo Domínguez; i 40 regidors d'Educació dels municipis valencians participants en La Fira.

La tercera edició La Fira Aèria va arrancar al novembre i fins ara han participat al voltant de 3.000 alumnes i 150 professors valencians. Tecnologia, creativitat i societat són els tres pilars sobre els quals s'assenta aquest projecte educatiu l'objectiu del qual és que joves de 12 a 18 anys aprenguen a construir drones amb finalitats educatives i de desenvolupament social.

En aquest sentit, els drones i projectes que mostraran el dia 19 giren al voltant de diferents realitats: l'ajuda d'assistència bàsica i de primers auxilis a serveis mèdics i de salvament marítim; ajuda als bombers; reforestació de muntanyes; control de plagues de processionària; suport publicitari i turístic per a Ajuntaments; manteniment del Patrimoni Històric; àrbitre en esdeveniments esportius; suport en accidents de trànsit i control d'aquest; supervisió de l'estat cables d'alta tensió; i dron farmàcia que porta medicaments allí on no hi ha establiments farmacèutics, entre altres objectius que fan d'aquest projecte educatiu una base per a aportar solucions a les diferents realitats locals.

A més, en el projecte participen els ajuntaments de L'Alcúdia, Alfafar, Algemesí, Almàssera, Almussafes, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Bonrepòs i Mirambell, Bunyol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, L'Eliana, Énguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent, L'Olleria, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví, Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva, que des de les seues respectives regidories d'Educació han recolzat el projecte, i han afermat el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves.

Els projectes realitzats pels alumnes, encara que versen sobre problemàtiques reals dels seus respectius municipis, no es preveu que es porten a la pràctica en la realitat. Són la primera pedra perquè en un futur tecnologia i societat vagen de la mà.

Destacats