Las Naves acull un debat internacional sobre robòtica i intel·ligència artificial

Guardar

Las Naves
Las Naves

El Centre d'Innovació Las Naves acollirà, durant els pròxims 14 i 15 de setembre, el ROS Fest, un festival internacional en què experts internacionals debatran sobre robòtica i intel·ligència artificial. Aquest certamen comptarà, entre moltes altres activitats, amb tres debats entorn de temàtiques com ara 'De l'enginyeria al cinema', 'Robots i ficció' i 'New Media Arts'.

Pel que fa als participants cal destacar, entre d'altres, la presència de Neal Hartman, director del Festival de Cinema Científic del CERN (Organització Europea per a la Recerca Nuclear) que se celebra a Suïssa; Concha Monje, assessora de la pel·lícula Autómata d'Antonio Banderas, i Javier Ordóñez, professor d'Història de la Ciència en la Universitat Autònoma de Madrid i assessor de la pel·lícula Àgora d'Amenábar.

'Robots i ficció' serà el primer dels debats i tindrà lloc el divendres a les 19.00 hores. Hi intervindran Javier Ordóñez, catedràtic d'Història de la Ciència en la UAM, professor durant molts anys l'assignatura Ciència i ficció, i assessor d'Amenábar en la seua pel·lícula Ágora; Guadalupe Arensburg, directora de compres de curtmetratges de Movistar+, i Jordi Sánchez Navarro, director dels estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, i programador de la secció d'animació del Festival de Sitges. Moderarà Carolina Moreno Castro, catedràtica de periodisme en la Universitat de València.

El debat 'De l'enginyeria al cinema' serà en anglés (dissabte 15, a les 11.30 hores) i el protagonitzaran Neal Hartman, enginyer en l'experiment Atlas del CERN i director del festival de cinema científic CineGlobe, que se celebra en aquesta mateixa institució; Concha Monje, que treballa amb robots humanoides en la UC3M, assessora en Autómata d'Antonio Banderas i premi Dona i tecnologia de la Fundació Orange, i Jon Ander Gómez, fundador de Solver Machine Learning, SL, i director del màster en Big Data Analytics de la UPV. Moderarà Natalia Pérez Galdós, premiada en el Festival de Vídeo i Televisió de Nova York.

Tancarà els debats el dedicat a 'New Media Arts', amb Montxo Algora, director d'ArtFutura; Ricardo Iglesias, filòsof i professor de la UB, doctor amb la tesi 'La robòtica com a experimentació estètica'; María José Martínez de Pisón, que ha dirigit el màster en Arts Visuals i Multimèdia de la UPV, i forma part del Laboratori de la Llum de la UPV. Moderarà Lorena Sánchez, redactora cap de la revista QUO i periodista de divulgació de ciència.

Alguns d'aquests ponents formaran part del jurat que es reunirà i decidirà d'atorgar els premis de la segona edició del ROS Film Festival el dissabte 15 de setembre a les 21.00 hores.

Arxivat a:

Destacats