Las Naves acull la Internet Freedom Festival

Guardar

Internet -Freedom- Festival
Internet -Freedom- Festival

L'absolució de la tuitera Cassandra Vera per part del Tribunal Suprem i la condemna a pena de presó del raper Valtonyc s'han convertit en convidats inesperats en la presentació de l'edició 2018 de la Internet Freedom Festival (IFF) que se celebrarà la setmana que ve en Les Naus. El festival tindrà com a temàtica principal la censura i la vigilància en internet.

El regidor d'Innovació, Berto Jaramillo, i el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, han aprofitat la roda de premsa per a recordar la difícil situació per la qual travessa Espanya en el que a llibertat d'expressió es refereix. Jaramillo ha citat aquests dos casos i ha incidit que "l'Ajuntament de València està molt compromés amb la llibertat d'expressió. Per açò recolza esdeveniments en els quals es lluita per les llibertats com la Internet Freedom Festival".

A més, Jaramillo ha destacat que "enguany l'IFF torna a les Naus durant la setmana en la qual celebrem el Dia de la Dóna, i precisament la presència de dones és un dels protagonistes d'aquesta edició. Més del 50% de les 200 ponències seran de dones".

Per la seua banda, Manuel Alcaraz ha subratllat la importància d'aquest esdeveniment, que està servint per a "posar a València en el mapa dels drets digitals" i ha destacat de l'IFF, que "ajudarà al fet que la ciutadania tinga un espai per a deliberar i ser bel·ligerant en la defensa dels seus drets".

Entre els temes que s'abordaran, segons ha destacat Pepe Borrás, director del Festival, estan "la implementació de tècniques per a evitar la violència de gènere en línia, la violació de drets humans en Palestina, l'amenaça del fonamentalisme, les ciber-amenaces als processos electorals o com l'empremta digital es pot tornar contra les persones que utilitzen internet".

L'EDICIÓ MÉS DIVERSA

Prop de 1.700 activistes i defensors dels drets civils en la xarxa participaran la setmana que ve en la IV edició de la Internet Freedom Festival (IFF) que se celebrarà en Les Naus. La trobada segueix sent la cita més gran mundial de periodistes, persones expertes en seguretat digital, defensors de drets humans o professionals del desenvolupament de programari.

Sandra Ordóñez, cofundadora de la Internet Freedom Festival, s'ha referit a València "com un espai segur per a periodistes", i ha anunciat l'estrena a Espanya del documental El Monstre, realitzat per Luis Carlos Davis. Es tracta d'una pel·lícula basada en la vida de tres generacions de sicaris d'una mateixa família que, precisament, s'estrena "a València perquè el director considera que en l'esdeveniment en Las Naves es compleixen les condicions de seguretat necessàries per a ell i la seua família", segons ha explicat Sandra Ordóñez.

L' IFF va nàixer en Las Naves en 2015, a cavall entre València i Nova York, amb l'objectiu de convertir-se en un punt de trobada internacional per a fomentar la col·laboració entre els activistes de tot el món. Des del principi, la iniciativa ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de València i de la Conselleria de Transparència.

Destacats