La Diputació dinamitza l’APP municipal amb l’accés a nous continguts turístics i culturals

Ivan Martí: «Aquesta aplicació mòbil possibilita una comunicació imprescindible amb la ciutadania i és coherent amb el nostre objectiu de posar tota la tecnologia al servei de les persones»

Guardar

el-diputat-ivan-marti-durant-la-presentacio-de-les-jornades-formatives_01
el-diputat-ivan-marti-durant-la-presentacio-de-les-jornades-formatives_01

Des de l’Àrea de Modernitzaciói Desenvolupament de l’Administració Electrònica, que dirigeix el diputat Ivan Martí, s'ha apostat per reforçar i dinamitzar l’aplicació mòbil Ajuntaments de València, posant a disposició de la ciutadania nous continguts de caràcter turístic, comercial i cultural, els quals romandran a l’abast del públic interessat de forma fàcil i accessible a través de qualsevol dispositiu mòbil.

Amb aquest propòsit, el mateix Ivan Martí ha presentat unes jornades formatives orientades als estudiants participants en el programa La Dipu et Beca. El curs consisteix en dues sessions formatives, de cinc hores de durada cadascuna, dirigit a un total de 16 alumnes. Es realitzaran dos cursos –un de dimarts a dimecres, i un segon de dijous a divendres– en el que els participants tindran l’ocasió de conèixer i familiaritzar-se amb l’interface de l’aplicació, disposar de les nocions bàsiques del conjunt de possibilitats tècniques que ofereix, així com aprendre a introduir i dotar de contingut la plataforma per a que la informació estiga accessible per a la consulta per part de la ciutadania.

Ivan Martí ha assenyalat que «la nova app possibilita una comunicació imprescindible amb la ciutadania i és coherent amb el nostre objectiu de posar tota la tecnologia al servei de les persones, que és per al que estem treballant des de la Diputació de València».

Entre els objectius que es persegueixen amb aquestes jornades, destaca la possibilitat de «formar als nostres joves estudiants en l’ús i gestió d’una aplicació que va a tenir un retorn directe amb la ciutadania, facilitant la comunicació entre els nostres veïns i veïnes, i donant a conèixer els atractius turístics i els recursos comercials de que disposen els diferents municipis de les comarques valencianes», ha explicat el diputat. «Afavorint, així mateix, la promoció del comerç local, l’activitat econòmica i les potencialitats turístiques de les nostres localitats».

El responsable de l’Àrea de Modernitzaciói Desenvolupament de l’Administració Electrònica ha recordat que el benestar de les persones «passa per fer més fàcil l’accés a la informació i als serveis municipals, ja que en l’app figuren totes les eines que els ajudaran a estar més prop de l’administració local», ha emfatitzat.

 

Una aplicació al servei de la ciutadania

Ajuntaments de Valènciaés una aplicació desenvolupada per la Diputació de València amb l’objectiu d’apropar la gestió municipal a la ciutadania i facilitar la participació en el dia a dia del seu municipi a través de les noves tecnologies. L’app està disponible per als municipis adherits al projecte de Portals Web Municipals de la Província de València.

Aquesta aplicació ofereix notícies d’interés, agenda d’oci i temps lliure, programació cultural, normativa, informació de transparència, anuncis oficials, calendari d’esdeveniments i, entre altres novetats, la localització de la farmàcia de guàrdia més propera. Uns serveis, als quals ara s’afegeixen també continguts relatius a l’activitat turística, comercial i cultural dels municipis.

Altres dels serveis que inclou és la disposició d’una bústia ciutadana, un nou mitjà de comunicació i participació del ciutadà en la gestió municipal i un canal bidireccional per a avisar, consultar, suggerir o fer arribar les queixes a l’ajuntament. Així com la possibilitat de realitzar enquestes ciutadanes, que permeten els consistoris abordar noves vies de participació ciutadana i govern obert. Destaca també de l’app el bàndol digital, amb el qual els veïns i veïnes poden rebre els avisos –missatges automàtics– amb informació d’interés.

Totes les opcions que ofereix l’aplicació disposen d’un panell de control perquè els tècnics i encarregats municipals puguen gestionar fàcilment l’aplicació.

S’ha apostat per una plataforma que puga ser implementada a tots els municipis sense excepció, en què es puga consultar la informació i esdeveniments d’actualitat i que permeta interactuar amb les xarxes socials.

La Diputació de València, amb aquesta aposta tecnològica, treballa perquè l’aplicació Ajuntaments de València esdevinga una eina clau per a la comunicació entre els ajuntaments de la demarcació de València i els seus veïns i veïnes.

Destacats