La Diputació de València col·labora en el projecte europeu eID4Spain

L’objectiu del projecte és que els serveis electrònics de l’administració estiguen disponibles per als ciutadans procedents de països amb regulació europea

Guardar

Mentxu Balaguer foto_Abulaila (5)
Mentxu Balaguer foto_Abulaila (5)

El projecte eID4Spain, en el qual col·labora la Diputació de València, té previst concloure en els pròxims mesos la connexió al node eIDAS espanyol, a través de la plataforma [email protected] 2.0. L'objectiu del projecte és aconseguir que els serveis electrònics de l'administració estiguen disponibles també per als ciutadans procedents d'altres països.

Fins al moment, els serveis d'identificació electrònica no eren capaces de verificar la identitat dels usuaris i usuàries si utilitzaven algun tipus d'identificació electrònica que no fóra de l’Estat espanyol. Gràcies a la implementació realitzada per la Diputació de València, qualsevol ciutadà que dispose d'una identificació electrònica de qualsevol Estat membre amb la regulació europea corresponent, podrà accedir als serveis digitals oferits pels municipis adherits al projecte iPobles d'administració electrònica.

Segons explica la diputada de Modernització i Noves Tecnologies, Mentxu Balaguer, el projecte “ajuda a complir els requisits del Reglament eIDAS i facilitarà l'accés als serveis públics electrònics espanyols a tots els ciutadans de la UE que utilitzen la seua identificació electrònica nacional, garantint així la mobilitat transfronterera i donant suport i reforçant el mercat únic digital”.

Este projecte està cofinançat per l'Agència Executiva d'Innovació i Xarxes (INEA) de la Comissió Europea, aprovat sota el programa CEF Telecom i es pot accedir a més informació al web http://irtic.uv.es/eid4spain.

L'objectiu d'este programa-marc de finançament és estandarditzar els processos digitals oferits en els estats membres, agilitant la mobilitat dels ciutadans i reduint el temps i el cost dels processos burocràtics.

Destacats