L'aplicació Generalitat Respon aconsegueix les 17.000 descàrregues en els seus primers quinze dies de funcionament

L'aplicació gratuïta creada per a resoldre els dubtes més freqüents, no sanitàries, sobre la COVID-19, es descarrega diàriament en més de 1.200 dispositius

Guardar

Palau Generalitat
Palau Generalitat

Més de 17.000 persones s'han descarregat l'aplicació Generalitat Respon (GVA Respon), creada per la Conselleria de Justícia per a resoldre els dubtes més freqüents, no sanitàries, sobre la COVID-19 des de la seua posada en marxa el passat 4 d'abril, fa ara dues setmanes. L'app satisfà una demanda social d'informació veraç i actualitzada com demostra el fet que la ciutadania no sols ha instal·lat l'aplicació en els seus dispositius mòbils, sinó que a més la consulta sovint.

Així, s'han realitzat 26.017 sessions i els usuaris i usuàries la utilitzen una mitjana de dues vegades al dia amb la finalitat de consultar les més de 200 qüestions sobre la normativa vigent, després de decretar-se l'estat d'alarma el 14 de març, i per a saber com afecten en el seu dia a dia la ciutadania, en tots els àmbits, les noves normes que es van aprovant i, especialment, la seua adaptació específica a la Comunitat Valenciana. Diàriament més de 1.200 dispositius s'han descarregat l'aplicació.

GVA Respon, que recull una guia virtual amb les principals qüestions, no sanitàries, sobre la crisi de la COVID-19, és una eina que permet a la ciutadania estar informada de manera eficaç, ràpida, veraç sobre les mesures legals adoptades durant aquesta crisi, a través d'una font oficial com la Generalitat Valenciana. D'aquesta manera es contraresten faules i falsos rumors, ja que el contingut és actualitzat diàriament per part del Cos d'Inspecció i personal de la Direcció General de Planificació Estratègica, Qualitat i Modernització de l'Administració Pública de la Conselleria de Justícia.

Descàrregues en tot el país

El 70% de descàrregues s'han registrat per dispositius situats en la Comunitat Valenciana i més d'un terç s'han produït en mòbils situats a la ciutat de València. També es detecta un gran nombre de descàrregues en dispositius situats en grans ciutats de la Comunitat com Alcoi, Torrent o la Vall d'Uixò.

A més dels municipis valencians, destaca l'elevada xifra de descàrregues, un 30%, en dispositius situats en 77 ciutats espanyoles repartides per pràcticament totes les comunitats autònomes. Persones usuàries de Barcelona, Madrid, Sevilla, Gijón, Ciudad Real, Saragossa, Vigo, Palència, Vitòria o Las Palmas han consultat l'aplicació valenciana.

De fet, l'aplicació es manté. per segona setmana consecutiva, com la millor valorada, amb un 4,4 sobre 5, respecte a les 10 apps creades sobre COVID-19, i supera a la de Nacions Unides (4,2) o Corona Test Navarra (4,2). Aquest fet confirma la utilitat pràctica de la guia virtual GVA Respon, així com la facilitat de la seua navegació i el seu disseny.

El procediment de descàrrega és senzill i l'aplicació és gratuïta. Com en la resta d'apps, es troba disponible a través de les dues plataformes de compres dels sistemes operatius mòbils com ara Android o IOS (companyia Apple).

Novetats

En l'apartat de 'Novetats' l'aplicació ha incorporat l'explicació de la tramitació de totes les subvencions anunciades, tant pel Govern central com les aprovades pel Consell, per a ajudar a la ciutadania a l'hora de gestionar els tràmits.

En l'apartat de 'Ciutadania' s'han creat nous apartats de consells i recomanacions en matèria de benestar. Així, s'han reestructurat els apartats d'infància i adolescència i s'ha incorporat un apartat específic per als temes de custòdia compartida i un altre sobre necessitat de protecció.

També en 'Ciutadania' s'ha creat un apartat sobre subvencions i un altre sobre informació tributària. Donat el seu interés, tota la informació sobre autònoms es pot consultar tant en l'apartat 'Empresa', on a més s'ha creat un nou subapartat sobre contractació pública, com en el de 'Personal i treball'.

Arxivat a:

Destacats