Ivan Martí inaugura les Jornades Nacionals de Robòtica a la UPV

Durant la celebració d’aquest simposi es presentaran 40 projectes R+D estatals i altres nou internacionals, amb l'objecte de mostrar l'estat de la investigació i desenvolupament en el camp de la robòtica per part dels grups de recerca més significatius

Guardar

ivan-marti-foto_abulaila-8_0
ivan-marti-foto_abulaila-8_0

El diputat de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Ivan Martí, intervindrà aquest dijous en l’acte d’obertura de les Jornades Nacionals de Robòtica, que organitza el Comité Espanyol d’Automàtica (CEA), i que tindran lloc fins el divendres a la Ciutat Politècnica de la Innovació, situada al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València.

Aquesta iniciativa pretén recuperar les tradicionals jornades de la comunitat robòtica, que durant anys es varen celebrar a diferents localitzacions de la geografia espanyola.

El seu contingut s'orientarà a l'exposició de 40 projectes R+D estatals i altres nou internacionals, amb l'objecte de mostrar l'estat de la investigació i el desenvolupament en el camp de la robòtica per part dels grups de recerca més significatius. Aquestes exposicions s'organitzaran en un total de huit sessions paral·leles per als projectes estatals i tres orientades a projectes europeus.

Es compta també amb tres xerrades plenàries de ponents de prestigi, com Cecilia Laschi, Alberto Vale i Darius Burschka, i una sessió orientada a les oportunitats de finançament en què el CDTI pot donar suport als investigadors.

També es contemplen presentacions d'empreses de robòtica, demostracions de robots col·laboratius industrials i una competició virtual de drons.

Finalment s'inclou una visita a una empresa referent a nivell europeu en el camp de la robòtica de serveis, Robotnik.

El CEA, a través del seu Grup Temàtic de Robòtica (GTRob), obri aquestes jornades a tota la comunitat robòtica estatal, a les associacions, plataformes, empreses, grups i personal investigador. La robòtica, que actualment s’ha transformat en un àmbit interdisciplinari, necessita de l’aportació de totes i cadascuna de les tecnologies sense exclusió.

Les jornades persegueixen seguir el format de presentació de resultats de projectes estatals i internacionals i representaran un fòrum de discussió en el marc del qual debatre noves idees i propostes.

Destacats