IVACE recolzarà al sector de serveis avançats d'electrònica, informàtica i comunicacions per posicionar-los com a experts de referència en indústries 4.0

Guardar

La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Júlia Company, ha clausurat la jornada de presentació de la nova iniciativa engegada pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme per impulsar la introducció de les tecnologies digitals en la indústria.

Durant la seua intervenció Júlia Company ha destacat la "aposta clara" de la conselleria d'Economia Sostenible i del IVACE per la indústria 4.0 al mateix temps que ha detallat les accions que l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial té en marxa i va a desenvolupar per ajudar a les empreses a fer el salt a les indústries 4,0.

"Anem a afavorir el desenvolupament de solucions d'alta tecnologia per a les PIME manufactureres mitjançant el suport de projectes de R+D i innovació en col·laboració amb els organismes de recerca i les empreses de serveis avançats,i anem a impulsar la generació de noves oportunitats de negoci per part de noves empreses innovadores de base tecnològica i de sectors emergents".

En aquest sentit, la directora del IVACE ha assenyalat que en les futures convocatòries d'ajudes es va donar suport al sector de serveis avançats en tecnologies de l'electrònica, informàtica i comunicacions per posicionar-los com a experts de referència en indústries 4.0.Per a la titular del IVACE, "perquè una indústria assumisca amb garanties el salt al 4.0, ho ha de fer partint d'un determinat nivell d'especialització en el qual tinga incorporades, en bon grau, tant tecnologies innovadores com l'automatització de processos".

Així les coses, l'institut ha incorporat com a novetat en la convocatòria d'ajudes a la innovació d'aquest any, una línia per recolzar accions encaminades a adaptar-se a les indústries 4.0."Estem molt satisfets -ha assenyalat Júlia Company- de l'acolliment que aquesta actuació ha tingut entre les petites i mitges empreses. Prova d'això és que de les 168 sol·licituds presentades al programa, el 30% es refereixen a aquesta actuació".

La responsable del IVACE també ha anunciat que en aquests moments els tècnics de l'Institut estan avaluant les iniciatives rebudes i que, previsiblement el pròxim mes d'octubre, s'adjudicaran les ajudes

Arxivat a:

Destacats