Inndea i l'Institut Valencià de Cultura organitzen una jornada per a analitzar els reptes de la creació d'un mercat únic digital europeu

Guardar

Inndea
Inndea

L’Institut Valencià de Cultura i InnDEA València han organitzat, dins del marc del Pla Valencià d’Internacionalització de les Indústries Culturals i Creatives, la jornada “Cap a un mercat únic digital: reptes i oportunitats per a les indústries creatives”, on es tractarà entre altres qüestions sobre els drets d’autoria i la lluita contra la pirateria.

La xarrada tindrà lloc demà a la sala Berlanga del Teatre Rialto i comptarà amb la assistència de la degana de l’Escola Europea de Negocis de Munic, Begoña G. Otero, i el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

Al desembre de 2015, la Comissió va presentar una proposta perquè les persones europees pogueren viatjar amb els seus continguts en línia i un pla d’acció per a modernitzar les normes sobre drets d’autoria de la Unió Europea. Este pla d’acció de la Comissió s’articula al voltant de quatre pilars complementaris de la mateixa importància: l’ampliació de l’accés a continguts en tota la UE; la necessitat de noves excepcions a les normes sobre drets d’autoria per a una societat innovadora I inclusiva, i la creació d’un mercat únic més just i la lluita contra la pirateria.

La xarrada analitzarà les propostes de la Comissió en relació amb estos quatre pilars que, a més, conformen una visió a llarg termini per als drets d’autoria a la Unió Europea i que afectaran de forma fonamental i estratègica les indústries creatives de tots els estats membres.

La clau, segons els organitzadors, se situarà en la conjugació del valor estratègic global dels drets d’autoria amb les noves oportunitats de creixement i desenvolupament cultural, social i econòmic en la societat de la informació i que es materialitzen en els quatre pilars de l’estratègia de la Comissió Europea.

Destacats