El Palau de Congressos de València acollirà el CyberCamp 2019

Guardar

palacio-congresos
palacio-congresos

El Palau de Congressos de València acollirà, del 27 al 30 de novembre, la sisena edició de CyberCamp 2019. Aquesta iniciativa gratuïta, organitzada per l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), comptarà, una edició més, amb un Fòrum d'Ocupació i Talent en Ciberseguretat online, actiu del 27 de novembre al 12 de desembre en una plataforma virtual 3D que simularà un recinte firal físic amb 100 estands virtuals. «En general, la cita contribuirà a posicionar la ciutat com a referent en matèria de tecnologia», segons ha manifestat la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez.

La regidora ha destacat la necessitat de celebrar trobades com aquesta que permeten «acostar un repte global com és la ciberseguretat a tots els públics, ajudant a identificar i evitar riscos a través de la formació i la posada en valor del talent de professionals d'aquest àmbit».

Després d'agrair a INCIBE «la seua aposta per allotjar aquest esdeveniment a València i convertir-la en la capital de la ciberseguretat durant la setmana vinent», la regidora ha explicat que tant experts, com a joves talents, o famílies i públic en general, interessats a fer un ús segur d'Internet, «podran assistir a aquest esdeveniment gratuït i gaudir d'un ampli programa d'activitats tècniques, lúdiques i formatives».

Entre els objectius d'aquesta cita, l'edil ha destacat que es pretén «detectar i promocionar el talent en ciberseguretat, conscienciar a les famílies, ampliar coneixements tècnics i afavorir que els nens aprenguen ciberseguretat a través de jocs».

Així, professionals destacats de l'àmbit de la ciberseguretat compartiran durant les quatre jornades els seus coneixements i experiències en temes com la ciberintel·ligència, l'enginyeria inversa, la gestió d'incidents o el desenvolupament segur, entre altres. Les xerrades de promoció del talent, de conscienciació en un ús segur d'internet i sobre els seus riscs també seran protagonistes en aquest esdeveniment.

El programa inclou, a més, diferents reptes i competicions en les quals joves i experts podran demostrar, presencialment, a València les seues habilitats resolent problemes de ciberseguretat.

De la mateixa manera, els més menuts podran familiaritzar-se amb els riscos de les noves tecnologies a través de jocs i diferents activitats d'oci. Tallers de fabricació digital, competicions CyberScouts, realitat virtual o teatre de ciberseguretat són algunes de les activitats programades per a gaudir en família. A més una de les principals novetats és el Cyber Fuita Room, una activitat que simula un ciberatac real als sistemes informàtics de CyberCamp.

Aquest any CyberCamp 2019 comptarà, d'una banda, amb la col·laboració de l'ecosistema empresarial local relatiu al sector de la ciberseguretat, i per un altre amb la comunitat universitària local i col·legis professionals en aquesta matèria. L'entrada és totalment gratuïta. Només és necessari registrar-se prèviament a través d'un formulari o bé, fer-lo de manera presencial en el mateix esdeveniment. Les activitats seran de lliure accés fins a completar l'aforament.

Arxivat a:

Destacats