El Consell llança l'aplicació 'Generalitat Respon' per a resoldre els dubtes no sanitaris sobre la crisi del coronavirus

L'aplicació, que és gratuïta, s'actualitzarà diàriament i està disponible per a Android i IOS

Guardar

Palau Generalitat
Palau Generalitat

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha creat una guia dinàmica d'actuació enfront del coronavirus, INFO COVID19 GVA, disponible en l''app' GVA RESPON. Es tracta de la primera aplicació mòbil -compatible amb tauletes i altres dispositius mòbils- que respon de manera senzilla i ràpida als dubtes més freqüents (no sanitàries) generades per la ciutadania, classificada per l'àmbit del seu impacte i amb respostes adaptades a la normativa desenvolupada.

L'aplicació està accessible en castellà i en valencià i resol més de 100 qüestions que afecten cada dia als ciutadans i ciutadanes amb respostes adaptades a la normativa actual després de la publicació del decret de l'estat d'alarma del 14 de març, així com les successives normes que s'han aprovat i la seua adaptació a la situació específica de la ciutadania de la Comunitat Valenciana.

GVA RESPON es converteix en un canal d'informació diàfan i directe entre l'Administració i la ciutadania que soluciona dubtes relacionats amb el seu treball (És la meua empresa un servei essencial?), amb la mobilitat i la circulació (Puc desplaçar-me per a portar menjar als meus pares majors?), l'educació (data de realització de la PAU, accés al val beca) o tràmits relacionats amb l'Administració pública (Com puc sol·licitar ajudes socials?).

També respon a qüestions de col·lectius concrets amb informació actualitzada per a autònoms, empresaris, treballadors afectats per ERTES o servei d'ajuda a domicili, entre molts altres exemples.

Informació veraç

La informació s'actualitza diàriament pel cos d'inspectors i personal de la Direcció General de Planificació Estratègica, Qualitat i Modernització de l'Administració Pública de la Conselleria de Justícia. D'aquesta manera la ciutadania es manté informada d'una manera clara i ràpida a través d'una font oficial com és la Generalitat, la qual cosa permet contrarestar faules i 'fake news' que circulen en xarxes socials i es descongestionen altres línies d'informació ja existents.

El procediment de descàrrega és senzill i l'aplicació és gratuïta. Com en la resta d'apps, es troba disponible a través de les dues plataformes de compra dels sistemes operatius mòbils com ara Android o IOS (companyia Apple).

Versatilitat

A més, es tracta d'una aplicació versàtil que permet la seua adaptació posterior a altres emergències o catàstrofes en la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera es disposa d'una nova eina per a tindre informada a la ciutadania de la manera més ràpida i assequible sobre l'impacte i mesures preses davant qualsevol crisi per emergència que es produïsca en la Comunitat.

Finalment convé recordar que l'app resol els dubtes no sanitaris sobre el coronavirus: les qüestions sanitàries es poden solucionar a través de la web oficial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Destacats