El 25% de les compres nadalenques es farà en línia

Guardar

img_20171227112328
img_20171227112328

Les compres de Nadal a Espanya cada vegada es fan més a través d'Internet. Això és el que es desprén de l'Estudi de Consum Nadalenc que ha presentat aquest any Deloitte, 'Nadal en un clic'. La consultora afirma que, entre el Black Friday i el Nadal, cada llar espanyola gastarà de mitjana 663 euros en compres, dels quals gairebé un 25% d'aquest pressupost (153 euros), es gastaran en línia.

En aquest sentit, Doofinder, la potent aplicació de cerca de productes i continguts per a ecommerce, assenyala que els espanyols segueixen preferint regals pràctics com articles de tecnologia, electrònics, moda i joguines per als nens en aquesta època; mentre que adverteix de la irrupció amb força del sector turisme / viatges.

D'altra banda, la companyia sobre la base de les seues dades revela que cada vegada són més els espanyols que, a causa de la falta de temps, efectuen les seues compres a través del mòbil. "Hi ha molts avantatges en realitzar una compra en línia, ja que l'usuari no haurà de desplaçar-se fins a cap botiga física, sinó que podrà comprar l'article que desitge des de qualsevol lloc on es trobe. Només necessita disposar d'un dispositiu mòbil connectat a Internet, i en pocs minuts podrà realitzar la seua comanda. A més, l'enviament no sol trigar molt i es pot rebre directament a casa", manté Iván Navas, CEO de l'empresa.

Cal destacar que el canal en línia ja és el més usat per a la compra de productes d'oci, videojocs, tecnologia, música i pel·lícules; així com el seu gran desenvolupament en el sector jogueter tan propi d'aquestes dates. En 2016 la venda de joguines a través d'Internet va augmentar un 70%. No obstant això, la venda de joguines per mitjà del mercat tradicional va registrar tan sols un 7%.

Pel que fa al perfil mitjà de compradors en línia, Doofinder assenyala que és bastant ajustat entre homes i dones, i el percentatge de dones (un 52%) més elevat que el dels homes (un 48%). Per la seua banda, la major part de les compres les fan persones d'entre 35 a 44 anys (30,9%) i de 25 a 34 anys (un 30,1%).

Pel que fa a les comunitats autònomes, Andalusia és la regió on es realitzen més compres online amb un 28,3%, seguida de Madrid i Barcelona, ​​i enfront de les que menys que són Galícia i Astúries. Així mateix, pel que fa a la mida de la llar, les famílies de dos membres són els que més compren per la xarxa amb un 28,3%, enfront d'un 9,6% de llars formades per un sol membre i un 9,7 % de llars amb més de quatre.

Destacats