Com activar i desactivar les notificacions push

T'expliquem pas a pas com gestionar aquestes notificacions en el teu navegador

Guardar

Un home fa ús d'un telèfon mòbil
Un home fa ús d'un telèfon mòbil

Els dispositius digitals s'han convertit en indispensables en el nostre dia a dia per al treball, l'oci i, com no, per a buscar informació i consultar l'actualitat en els mitjans de comunicació. En aquest context, les notificacions push són una eina que facilita l'accés a notícies, per la qual cosa t'expliquem com activar-les o desactivar-les.

Aquestes notificacions funcionen com un servei d'enviament de notícies al lector i lectora, de manera que la ciutadania que ha activat aquestes push rep les últimes notícies del mitjà al qual s'ha subscrit sense que siga necessari que accedisca a la seua pàgina web. En aquest cas, en el dispositiu mòbil, tauleta o ordinador on s'han activat, salta una finestra en la pantalla amb el titular i la foto de la notícia.

Com activar notificacions push

Però aquestes notificacions push no apareixen soles: és la persona usuària la que les ha activades. Per a activar-les tan sols cal buscar en el navegador el mitjà de comunicació que es desitja i és el mateix mitjà el que obri una finestra en la qual es pregunta si es desitja rebre les últimes notícies en el navegador.

En eixe moment és quan la persona interessada ha de fer clic a "Acceptar". Del contrari, pot tancar la finestra o prémer "ara no".

Notificacions push de València Extra
Notificacions push de València Extra

Com desactivar-les

Malgrat ser un servei molt pràctic per als qui no desitgen entrar en els mitjans a informar-se d'últimes hores -és per al que s'utilitzen principalment-, la veritat és que pot resultar intrusiu per a moltes persones.

Per a desactivar les notificacions push, tan sols has d'entrar en el teu navegador i buscar el mitjà de comunicació o web. El més senzill és clicar sobre el cadenat que apareix a l'esquerra de la barra de la url i desactivar les notificacions.

Cadenat per a desactivar les notificacions push
Cadenat per a desactivar les notificacions push

Més al detall: si es tracta de Chrome, pots accedir al menú i prémer en "Configuració", "Avançada", anar a "Configuració de Continguts" i a l'apartat "Privacitat i seguretat". En aquest cas, s'obri una finestra que dona opció per a decidir quins webs poden enviar les notificacions o no en l'apartat "notificacions".

En el cas de Firefox, s'accedeix al menú del navegador i es prem "Opcions" i "contingut". A continuació, premem "notificacions" i podem introduir manualment quins webs no volem que ens envien les push o prémer "no molestar-me" per a no rebre cap.

Si es desitja desactivar-les d'un dispositiu Android, cal accedir al menú d'"Ajustos" del mateix dispositiu i buscar alguna opció en la qual aparega la paraula "notificació". Aquest gestor ens dirigeix a totes les aplicacions instal·lades en el mòbil o tauleta i, en cada aplicació, s'obri un menú en el qual es poden activar o desactivar aquestes push.

Destacats