Controlat l'incendi d'Alzira després d'arrasar 40 hectàrees

L'incendi evolucionava favorablement i ahir es donava per controlat

Guardar

Incendi d'Alzira
Incendi d'Alzira

L'incendi d'Alzira ja està controlat. De fet, ahir a la nit, prop de les 21.30  hores, el foc es donava per controlat. D'aquesta manera, les més de cent persones que van ser desallotjades de manera preventiva, ja pogueren tornar al llarg del diumenge als seus respectius domicilis de manera progressiva.

L'incendi ha arrasat prop de 40 hectàrees en la zona de la Casella, però ha mantingut intacte la preuada vall de la Murta. El foc es va donar per controlat a les 21.28 hores d'aquest diumenge després de dos dies i a la nit van continuar els treballs dels efectius terrestres per a consolidar el perímetre i refrescar el terreny, segons ha informat el 112 a través de Twitter. Així mateix, s'han programat nous vols de drons per a detectar les àrees més sensibles.

L'accés al paratge natural de la Murta s'ha reobert aquest dilluns als visitants, però l'accés a la Casella continua restringit i la Policia de la Generalitat col·labora amb la Policia Local en els controls per a evitar l'entrada de persones que no tinguen habitatges en la zona.

Quant a les possibles causes de l'incendi, ha indicat que fins al moment "no s'han determinat" però ha argumentat que en el moment d'inici del foc, aquest divendres, no hi havia "cap situació meteorològica o natural que fera pensar que s'havia produït per causes naturals".

Així, ha avançat que existeixen indicis que "la mà de l'home poguera estar darrere" de l'incendi. "No estic parlant d'un foc provocat, sinó de què podria tractar-se d'una imprudència o una negligència", ha apuntat, al mateix temps que ha afegit que sobre aquest tema no pot "avançar més informació" perquè "és una cosa que està encara en vies d'investigació".

Arxivat a:

Destacats