Tres morts en menys de 24 hores en festejos taurins de València

Les morts van ser causades per envestides de bou a Meliana, Picassent i Dénia

Guardar

Los "bous al carrer" de Picassent. Imagen de José Panadero Martínez
Los "bous al carrer" de Picassent. Imagen de José Panadero Martínez

Ahir dimarts van morir tres persones en menys de 24 hores en festejos taurins de Meliana, Picassent i Dénia, en els coneguts festejos de "bous al carrer".

El primer mort per asta de bou va ser un ciutadà francés de 64 anys, que va haver de ser ingressat en l'hospital de Dénia després de patir una banyada en les festes taurines de Pedreguer. Després de nou dies ingressat, el ciutadà francés va morir a causa de les ferides patides.

La segona víctima mortal en "bous al carrer" va ser Josep Antoni Garcia Arnau, "El Poll", de 50 anys, que va morir en l'Hospital Clínic de València a causa de les lesions produïdes després d'un volantí en els festejos de Meliana. Segons fonts que van estar presents en el succés, l'home va patir un gran volantí perquè no va poder entrar al "cadafal" dissabte passat. El colp li va ocasionar fractures en set costelles, sent una d'elles mortal en penetrar en el pulmó.

L'últim mort, de Picassent, era un home de 56 anys d'Albacete, que va resultar ferit de gravetat la setmana passada i va morir ahir en UCI de l'hospital la Fe de València. La defunció ha sigut causada per un traumatisme cranioencefàlic a conseqüència del corneu d'una vaca en intentar esquivar un obstacle.

Mesures de seguretat

L'Agència Valenciana d'Emergencies i Seguritat, institució que té les competències en matèria de festejos de "bous al carrer", ha recordat davant aquests fets succeïts, a recordar les mesures de seguretat per a la celebració de festejos taurins.

Entre les mesures més importants, l'agència destaca la sol·licitud d'autorització de celebració de festejos taurins, en la qual s'han d'aportar els certificats tècnics i sanitaris, així com les assegurances pertinents 15 dies abans a la celebració.

A més, és necessari sempre la presència de la figura del director del festeig, que ha de ser un expert taurí que compte amb un equip de, almenys, 10 col·laboradors taurins, per a realitzar la supervisió de les instal·lacions. Cal recordar la prohibició de la participació de menors de 16 anys, de persones afectades per begudes alcohòliques o altres substàncies, i en cas de no poder retirar a aquestes persones del recinte, serà obligatòria la paralització del festeig fins que abandonen el mateix.

I finalment, l'Agència Valenciana d'Emergencies i Seguritat, demana prudència, col·laboració i sentit comú per a evitar al màxim els accidents que poden causar els festejos taurins.

Arxivat a:

Destacats