Traslladen al Senat l'agafada d'un bou a un menor a Puçol

El Comité dels Drets del Xiquet de Nacions Unides ja va advertir a Espanya sobre aquesta participació recomanant prohibir-la

Guardar

Toros a Puçol
Toros a Puçol

Mitjançant un comunicat, la Fundació Franz Weber (FFW) ha mostrat aquest matí la seua preocupació per l'agafada patida per un menor de tan sols 12 anys durant un festeig taurí a Puçol després d'accedir al recinte al costat d'un familiar, també menor d'edat.

L'ONG naturalista va anunciar el registre d'una bateria de preguntes al Senat, a través del representant Carles Mulet (Compromís) en la qual es requereix al Ministeri de Drets Socials sobre la presència i participació de persones menors d'edat en esdeveniments taurins.

Mulet ressalta que "aquests accidents provoquen diferents graus de lesió, arribant a generar ferides invalidants i fins i tot la mort" i a continuació reclama que Espanya adopte una recomanació del Comité dels Drets del Xiquet que el país va rebre en 2018 en referència a menors d'edat i tauromàquia per a demanar allunyar als mateixos d'aquestes activitats.

"Tenim un clar advertiment d'un organisme d'experts i hem deixat passar quatre anys sense incorporar-la a la legislació estatal. Vam perdre una oportunitat amb l'anomenada Llei Rhodes i ara ens trobem amb un xaval ferit", ha assenyalat Rubén Pérez, coordinador de campanyes de FFW.

Per la seua part el senador valencianista inquiere al Govern central sobre possibles mesures a prendre per a previndre més casos similars amb xiquets implicats i sobre la citada recomanació d'aquest òrgan de Nacions Unides.

La Fundació Franz Weber ha subratllat que aquesta continuïtat en la normativa té lloc mentre els governs autonòmics presenten les línies curriculars per al pròxim curs concorde al fixat per la LOMLOE, la llei orgànica educativa que planteja importants novetats. Així, "la Comunitat Valenciana, com altres territoris, ha d'incloure continguts relacionats amb el respecte, l'empatia i la convivència amb animals en tots els nivells, alguna cosa que xoca frontalment amb adoctrinar sobre divises, estocs i banderilles", asseguren des de l'organització.

Prevenció de violència

Segons investigacions realitzades des de la dècada dels 90, la participació durant la infància i l'adolescència en actes de maltractament animal és un marcador important per a les actituds antisocials i conductes agressives, així com un predictor de la violència interpersonal en l'edat adulta.

"Aquest lamentable fet aprofundeix en una problemàtica àmpliament estudiada, el concepte de la violència interrelacionada i com la mateixa ha arribat a detectar que els joves que han maltractat a animals a una edat primerenca són més propensos a justificar que un pare agredisca als seus fills i que un home agredisca a la seua esposa (Flynn,1999)", han conclòs des de FFW.

 

 

Destacats