Puig afirma que la causa de l'incendi en la residència de Montcada podria ser un curtcircuit en una màquina d'oxigen

"Ha sigut una nit molt trista i pensarem en aquells que encara estan patint", manifesta

Guardar

Una dotació de bombers, en els treballs d'extinció de l'incendi de la residència de Montcada
Una dotació de bombers, en els treballs d'extinció de l'incendi de la residència de Montcada

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que la causa de l'incendi declarat aquesta matinada en una residència de Montcada podria ser un curtcircuit en una màquina d'oxigen.

Així ho ha indicat el president en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar la residència de Montcada en ser preguntat per l'origen del foc.

"No es tracta de dir el que no està confirmat però tot sembla que pot ser algun curtcircuit en alguna mena de màquina en funcionament d'oxigen. És del que en principi es parla però ho ha de confirmar la Guàrdia Civil", ha assenyalat.

Puig ha reiterat que la Guàrdia Civil està inspeccionant la zona per a determinar la causa definitiva "d'aquesta desgràcia, d'aquest terrible accident", ha subratllat.

En aquests moments, ha agregat, el "fonamental" és que tots els ferits es puguen recuperar i reconfortar als familiars que han perdut a un ser estimat. Puig els ha traslladat les seues condolences.

El president ha afirmat que les labors de rescat dels residents han sigut complicades perquè es tractava de persones amb grans problemes de mobilitat i ha ressaltat el treball de les Forces i Cossos de Seguretat, dels bombers i de personal de l'Ajuntament i de la residència "que han estat treballant perquè, finalment, es pogueren salvar les màximes persones possibles".

Puig ha indicat que ha sigut una nit "molt trista" i ha demanat prendre un poc d'aire i, sobretot, pensar en aquells que encara estan patint: "El nostre primer pensament, les famílies que han perdut a un ser estimat i, també, als afectats en hospitals", ha dit.

Destacats