Prohibeixen el bany en la platja de Miramar per la mala qualitat de l'aigua

L'ajuntament ha informat que el resultat de les anàlisis setmanals de l'aigua indica contaminació residual

Guardar

Platja Miramar
Platja Miramar

La zona de bany de la platja de Miramar, en la comarca de la Safor, ha sigut tancada per la mala qualitat de l'aigua. Així ho ha indicat l'ajuntament del municipi, qui també ha informat que els resultats de les analítiques setmanals mostraven paràmetres anormals.

Segons el Programa de Control de la Qualitat de les Aigües de Bany, realitzat per la Generalitat Valenciana, els indicadors apuntaven a contaminació residual de l'aigua, per la qual cosa, complint amb la normativa, s'ha restringit el bany com a mesura de seguretat per a totes les persones. El consistori espera les pròximes anàlisis, ja que encara es desconeix l'origen d'aquesta problemàtica.

Fins a la reobertura de la platja de Miramar, aquells que vulguen continuar gaudint de les platges de La Safor, tenen opcions com la que es troba a Piles, on la qualitat de l'aigua és apta per a prendre el bany. També ho són la resta de la costa del sud d'aquesta comarca, on no s'ha alertat de cap perill similar.

Altres platges amb accés prohibit a la zona de bany

En els últims dies, diferents platges de la província valenciana han tancat les seues zones de bany per circumstàncies adverses. Una d'elles va ser per la detecció d'una substància blanca i granulosa que va arribar a la riba durant la vesprada del divendres, que va afectar tant a València com a les poblacions costaneres limítrofes.

Quatre han sigut les platges afectades per aquest motiu, veient-se obligades a hissar la bandera roja que alerta de perill en la zona. Es tracta de les platges de Medicalia, Puig Val-Play Puig, Antic Barri de Pescadors i Els Plans.

A més, en altres huit platges de València el bany ha estat tancat a causa de les condicions meteorològiques. Segons ha informat Creu Roja, aquestes platges en les quals oneja la bandera roja són Bellreguard, Daimús, Devesa, Gandia Nord, Garrofera, Goleta, Guardamar, L'Ahuir, Marenys de Rafalcaid, Perellonet-Recati, Saler i Venècia.

Destacats