A presó el detingut per matar a la seua exparella a Sagunt

Guardar

Edifici en el qual es va produir el crim a Sagunt
Edifici en el qual es va produir el crim a Sagunt

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Sagunt, amb competències en els assumptes de violència sobre la dona, ha acordat la presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut per matar presumptament a la seua exparella dimecres passat en un domicili d'aquesta localitat.

L'home, de 39 anys, queda investigat en una causa oberta per un delicte d'homicidi, sense perjudici d'ulterior qualificació, segons ha informat el tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que ha precisat que el jutge ha decretat el secret de les actuacions.

El crim masclista va tindre lloc aquest dimecres en un habitatge d'un edifici de Sagunt en la qual es trobava la víctima al costat de la seua filla de 13 anys, que també va resultar greument ferida després de caure des del segon pis a un pati interior.

L'home arrestat per aquest crim va ser condemnat per maltractar a la seua dona en 2016 i va acabar de complir la seua condemna en 2018. Des de llavors fins ara; és a dir, durant cinc anys, no va haver-hi més denúncies ni condemnes sobre ell. La parella va estar en el sistema VioGén perquè va haver-hi una denúncia en 2016 que es va desactivar en 2018 perquè es va complir la condemna.

El detingut va ser condemnat el desembre de 2016 per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar a 42 dies de treballs en benefici de la comunitat, privació del dret a la tinença i port d'armes durant 16 mesos i prohibició d'aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà durant 16 mesos. Va acabar de complir la condemna l'abril de 2018.

La sentència va declarar provat el relat de l'escrit d'acusació de la Fiscalia, segons el qual l'acusat havia agredit amb puntades i punyades a la seua dona, Fátima, el 9 de desembre d'eixe any (2016) en el domicili on tots dos convivien. A conseqüència de l'agressió, la víctima va patir policontusions que van requerir una primera assistència facultativa i de les quals va tardar a curar tres dies.

Destacats