La Policia Nacional deté a quatre persones en el barri d'Orriols

Guardar

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut el dijous en el districte valencià d'Exposició, concretament al barri d'Orriols, a quatre persones, dues per un delicte contra la salut pública i la resta, per infracció a la llei d'Estrangeria. A més, en el marc d'un operatiu policial s'han identificat a 103 persones, s'han inspeccionat 17 vehicles i s'han alçat huit actes per tinença de substàncies estupefaents i una per possessió d'armes o objectes perillosos.

Delicte contra la salut pública

En el matí del dijous, agents de la Policia Nacional han detingut a una parella, de 19 i 20 anys, d'origen espanyol, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, després de vendre substància estupefaent a xicoteta escala al barri valencià d'Orriols.

Les investigacions es van iniciar arran de la detenció de l'home el passat 24 de març per un delicte contra la salut pública. Després de la seua posada en llibertat, els agents van tindre coneixement que l'home podria estar venent droga en el seu domicili.

Fruit de les perquisicions, els agents van iniciar una sèrie de vigilàncies entorn de l'habitatge que hauria ocupat, i van esbrinar a més, que utilitzaria un habitatge contigu per a realitzar la venda de la droga. Durant l'operatiu, els policies van observar que els compradors contactaven amb el sospitós en la via pública i després accedien al domicili, a vegades en companyia de la parella. Els agents durant del dispositiu policial van interceptar a diverses persones amb drogues, alçant finalment set actes per tinences de substància estupefaent.

Després de finalitzar les perquisicions, els policies van registrar els domicilis dels sospitosos i van intervenir una caixa amb restes de pel que sembla marihuana, tres telèfons mòbils, un bol d'alumini, una bobina de cable, un maletí amb trepant, entre altres efectes.

Finalment, l'home i la dona han sigut detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. L'home, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial i la dona ha quedat en llibertat després de ser sentida en llibertat, no sense abans advertir-li de l'obligació legal que té de comparéixer davant l'autoritat judicial quan fora requerida per a això.

Dispositiu policial

La Policia Nacional ha posat en marxa un operatiu policial que va començar el dijous a la vesprada, en el barri d'Orriols, per a reforçar la prevenció de delictes. En el primer dia de l'operatiu, els agents han detingut a dues persones per infracció a la llei d'Estrangeria, han identificat a 103 persones i han inspeccionat 17 vehicles.

A més, s'han inspeccionat 3 establiments i s'ha realitzat una acta administrativa per falta de llicència. També s'han alçat altres huit actes; set per tinença de substàncies estupefaents i una per possessió d'armes o objectes perillosos.

Quant als efectius policials del dispositiu, han intervingut Guies Canins, la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, entre elles la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR); la Brigada Provincial d'Estrangeria i la de Policia Judicial.

Destacats