Mor una festera durant la Nit de les Caixes de les Festes de Sant Blai de Bocairent

La localitat valenciana va homenatjar la memòria de la veïna amb un minut de silenci durant la celebració de les festes

Guardar

 Imatge de la desfilada de Moros i Cristians a Bocairent
Imatge de la desfilada de Moros i Cristians a Bocairent

Arribava la celebració de la Nit de les Caixes a Bocairent després de dos anys suspeses amb motiu de la pandèmia. Una festivitat que commemora la proclamació de Sant Blai com a patró de Bocairent i que es veuria entelada per la tràgica notícia del divendres nit.

La dona, integrant de la Filà dels Moros Vells de Bocairent i a més component de la Colla de Percussió El Callaris d'Ontiyent, es va sentir indisposada en acabar la desfilada i es va desmaiar. Els mitjans sanitaris traslladats cap al lloc de la celebració no van poder fer res per revitalitzar-la confirmant-se així la defunció.

Aquest desgraciat succés comportaria la suspensió de la festa del divendres. Els mateixos actes es reprenien el dissabte amb un emotiu minut de silenci en homenatge a la memòria de la morta. Una decisió comuna tant per part de l'Associació de Festes de Sant Blai de Bocairent com pel mateix ajuntament del municipi valencià.

Els festejos van transcórrer, encara que amb la memòria de la veïna en els pensaments dels veïns de la localitat valenciana. En el dia de hui tindrà lloc el Dia de Moros i Cristians, marcat per la Diana a les 08:00h; les batalles i ambaixades a les 11:30h i 17:00h; i la posterior retreta a les 23:30h.

Les celebracions continuaran demà dia 7 de febrer amb la Diana a partir dels 07.00; la pujada a l'ermita del Sant Crist a les 10:00h; la missa i la representació de "Buide del moro" a les 11:30h; la veneració de la relíquia de Sant Blai a partir de les 12.30; el cant de l'Et Deum a les 17:30h i la cordà a les 24:00h.

Unes festes que finalitzaran el dimecres amb el Dia de "l'Eixabegó" quan tindrà lloc la missa en sufragi als festers difunts a les 12:00h.

La localitat valenciana ja es va veure malparada recentment per la mort de Francesc Miquel Rico. El dolçainer, més conegut com "Quico", és considerat un dels referents de la música tradicional.

Destacats