La justícia condemna a 159 anys i 11 mesos a l'assassí de Marta Calvo

La magistrada condemna a Jorge Ignacio Palma per tres assassinats i deu abusos sexuals

Guardar

Jorge Ignacio P.J. en el banquillo de los acusados
Jorge Ignacio P.J. en el banquillo de los acusados

Entre juny i juliol de 2022 es va realitzar el judici a Jorge Ignacio Palma acusat de tres assassinats i huit intents d'assassinat, així com de nou abusos sexuals. El condemnat matava a les dones introduint-los cocaïna en contra de la seua voluntat per la vagina i l'anus, i finalment hui s'ha dictat sentència.

La jutgessa encarregada de supervisar el cas finalment ha dictat que Jorge Ignacio haurà de complir una condemna de 159 anys i 11 mesos de presó, dels quals complirà un màxim de 40 anys màxim de pena que recull el Codi Penal espanyol.

Per cadascun dels tres assassinats consumats, se li imposa al condemnat 22 anys de privació de llibertat, un total de 66 anys de presó. Quant a les set supervivents de l'assassí que van ser abusades sexualment, que inicialment eren huit, però una d'elles va voler desmarcar-se del cas per a no "reviure el malson" en haver de declarar a la sala de visites, se li condemna a dos anys i mig per una d'elles; i per les altres sis, en les quals va haver-hi intent d'assassinat, a 14 anys per cadascuna, sumant un total de 84 anys.

A més, en el cas d'aquestes últimes 6 dones, la magistrada prohibeix la comunicació i acostament del condemnat durant 10 anys, entrant en vigor una vegada complida la condemna de presó, així com els 8 anys de llibertat vigilada posterior a la seua eixida.

Judici popular i mediàtic

El 22 de juliol el jurat popular encarregat del cas va declarar com a culpable a Jorge Ignacio Palma dels tres assassinats consumats, sis en grau de temptativa i deu delictes d'abús sexual. També va considerar com provat l'agreujant de gènere, així com que el condemnat drogava a les dones per a després portar-les a la mort o a un estat pròxim introduint-los cocaïna per la vagina i l'anus.

Les víctimes i familiars van sol·licitar conjuntament una condemna de presó permanent revisable per a Jorge Ignacio Palma, la condemna més gran prevista en el Codi Penal espanyol, però finalment la magistrada li ha condemnat a 159 anys i 11 mesos, no recorrent així a la màxima pena sol·licitada.

Arxivat a:

Destacats