Investiguen a un veí de Xiva per suplantar identitats i difamar a polítics en xarxes socials

Hauria creat fins a quatre perfils falsos en diferents plataformes

Guardar

El alcalde de Fuenterrobles denuncia una agresión homófoba con insultos y puñetazos
El alcalde de Fuenterrobles denuncia una agresión homófoba con insultos y puñetazos

La Guàrdia Civil de València ha obert una investigació sobre un resident de Xiva per presumptament usurpar l'estat civil d'un càrrec públic, crear perfils falsos en xarxes socials i llançar insults contra polítics, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat oficial.

D'acord amb les autoritats, l'individu en qüestió hauria creat fins a quatre perfils en diferents plataformes de xarxes socials, així com quatre anuncis en llocs web de venda de segona mà, utilitzant fotografies i dades personals del funcionari públic de la localitat de Xiva.

Segons les perquisicions, el sospitós ha estat actiu en aquests perfils des de juny de 2022 i recentment va reactivar el seu ús el maig de 2023. Durant aquest temps, la Guàrdia Civil ha detectat un total de 526 interaccions, en la seua majoria publicacions crítiques en l'àmbit polític, on es van proferir insults i menyspreus cap a institucions, polítics, funcionaris locals i partits polítics.

Fins i tot es va descobrir que l'investigat va interactuar en fils de conversa amb perfils oficials d'ajuntaments, realitzant comentaris inapropiats sobre temes sensibles com la religió, l'activisme animalista, el nacionalisme i la igualtat de gènere. A més, es van trobar comentaris ofensius en publicacions de dones en roba interior, clarament sexistes, amb la intenció de perjudicar la imatge pública de la víctima.

L'usuari responsable d'aquests perfils realitzava els seus comentaris en publicacions d'alt abast, buscant generar un major impacte negatiu en la reputació del denunciant. Després d'analitzar les publicacions i recaptar dades d'ús dels diferents perfils, els investigadors van aconseguir identificar a un veí de Xiva, de 45 anys i nacionalitat espanyola, com el responsable de tots ells.

L'individu ha sigut objecte d'una investigació per un delicte d'usurpació d'estat civil, així com dos delictes d'injúries i calúmnies contra autoritats i funcionaris públics. En el desenvolupament de la investigació han participat agents de la Guàrdia Civil adscrits a la Companyia de Llíria. Les diligències corresponents han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Requena.

Arxivat a:

Destacats