L'incendi registrat en la Marjal de L'Almardà, a Sagunt, obliga a establir la situació 1 del PEIF

Guardar

incendi Sagunt
incendi Sagunt

Un incendi ha sacsejat la tranquil·la regió de la Marjal de L'Almardà a Sagunt (València) durant la jornada de hui, desencadenant una ràpida resposta d'emergència i portant a les autoritats a activar el nivell 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF), segons ha sigut comunicat pel '112 Comunitat Valenciana'.

El foc, que es va deslligar al voltant de les 13.30 hores de la vesprada, ha generat una considerable mobilització de recursos cap a la zona afectada. S'ha desplegat un impressionant operatiu que inclou un helicòpter, tres unitats forestals de la Generalitat Valenciana (GVA), entre les quals s'explica una que va ser transportada per helicòpter per a una intervenció més àgil, a més de dos vehicles d'extinció d'incendis, tres brigades de bombers, un sergent, un coordinador forestal, dos equips BRIFOS de Bombers (Brigades de Reforç en Incendis Forestals), una unitat de prevenció i un agent mediambiental.

La decisió d'elevar la situació al nivell 1 del PEIF s'ha pres en vista de la possible evolució de l'incendi, que podria representar una amenaça significativa per als valuosos recursos forestals de la regió i, encara que de manera més lleu, per a la població i els béns de naturalesa no forestal que pogueren estar en la proximitat.

En moments com aquests, el treball coordinat entre els diferents equips de resposta es torna crucial per a contindre i extingir el foc al més prompte possible, minimitzant a l'impactesí en l'entorn natural i en la seguretat de les persones que habiten la zona.

A mesura que avancen les hores, s'espera que les labors d'extinció continuen fins que l'incendi siga completament controlat. Mentrestant, s'insta a la població a seguir les indicacions de les autoritats i a mantindre's allunyada de la zona afectada per a garantir la seua pròpia seguretat i facilitar les labors dels equips d'emergència que treballen incansablement en la zona.

Destacats