Un incendi a Petrer obliga a desviar mitjans aeris del foc de la Vall d'Ebo i a desallotjar un campament

Guardar

Zona de l'incendi a Petrer
Zona de l'incendi a Petrer

Un incendi forestal declarat aquest dimecres al terme municipal de Petrer (Alacant) ha obligat a desviar quatre mitjans aeris que treballaven en l'extinció del foc de la Vall d'Ebo i que han acudit fins a aquest nou i a desallotjar de manera preventiva el campament Caprala en el qual es trobaven deu persones.

Les flames es localitzen en la zona de la Caprala i la Solana del Cavall, segons han informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant, respectivament.

Fins al lloc s'han mobilitzat, en total, tres mitjans aeris, dues unitats de Bombers Forestals, dues autobombes i un agent mediambiental. S'han unit també un helicòpter Alpha 02 amb la seua brigada aerotransportada i un avió FOCA.

El foc ha obligat el Centre de Coordinació d'Emergències a activar la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF), que s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l'extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

Es tracta del segon incendi forestal actiu a la província d'Alacant, al costat del declarat dissabte passat a la Vall d'Ebo, que aquest dimecres continua actiu en tots els fronts però avança més lent per la humitat, després de calcinar 11.500 hectàrees aproximadament i obligar a desallotjar a unes 1.500 persones dels municipis de Famorca, Fageca, Tollos, Beniaia, Benimassot, construccions de la zona de la Garrotxa, Benirrama i Beniali.

Arxivat a:

Destacats