Estabilitzat l'incendi de Montitxelvo

Més de 2.500 hectàrees han sigut arrasades en l'incendi que va començar dijous passat en el municipi valencià

Guardar

Núñez: “El incendio de Montitxelvo podría estar controlado durante la tarde”
Núñez: “El incendio de Montitxelvo podría estar controlado durante la tarde”

L'incendi de Montitxelvo ha arribat a la seua fi i ja està controlat. Quatre dies després del seu començament i després de calcinar unes 2.600 hectàrees aproximadament, les flames podrien cessar en les pròximes hores, tal com ha afirmat la consellera de Justícia i Interior de la Generalitat Valenciana, Elisa Núñez. "Amb tota la precaució del món podem afirmar que prompte s'estabilitzarà l'incendi, la qual cosa són molt bones notícies", assegura la consellera.

La representant del Consell ho ha fet públic davant els mitjans de comunicació, on també ha puntualitzat que els equips d'emergències continuen sobrevolant i revisant la zona mitjançant l'ús de càmeres tèrmiques i, així mateix, revisant el perímetre a peu.

Núñez ha recordat que segueixen els estudis d'evacuació de totes les persones afectades pel succés, ja que ha sigut molta la gent que ha hagut d'eixir de les seues cases per protecció, per la qual cosa s'està barallant la possibilitat de poder tornar a les seues llars, "però amb totes les mesures de seguretat".

El balanç de l'incendi deixa unes 2.580 hectàrees cremades per les flames, amb 850 persones desallotjades i 6000 més confinades. Segons les fonts oficials, ha aconseguit una ràtio de 60 quilòmetres, afectant nombrosos municipis com Potries, la Font d'en Carrós, Ador, la urbanització Montecorona i Corona, Castellonet de la Conquesta, Terrateig, l'Ermita d'Ador, la Llancuna de Vilallonga, Montitxelvo, Aielo de Rugat i Llocnou de Sant Jeroni. A més, dos bombers van ser ferits mentre realitzaven els treballs d'extinció de les flames.

Més de 300 efectius han treballant en el succés, els qui han rebut l'agraïment de Núñez per la gran labor realitzada. Els serveis d'emergència porten quatre dies des que va començar l'incendi treballant amb bombers forestals de la Generalitat, els consorcis provincials de bombers de València i Alacant, la Policia Autonòmica, Protecció Civil, l'UME, la Guàrdia Civil i els mitjans que s'han enviat des de Múrcia i Castella-la Manxa.

Destacats