La Guàrdia Civil localitza un centenar d'animals maltractats en una casa de Bétera

Les autoritats han trobat 107 galls i altres animals maltractats en una vivenda de Bétera

Guardar

Gall maltractat en Bétera
Gall maltractat en Bétera

La Guàrdia Civil ha intervingut en una vivenda a Bétera, on s'han trobat 107 galls, dels quals 70 estaven en molt mal estat, a més d'un gos i un guacamai blau, tots amb signes de maltractament animal. Esta operació ha portat a la investigació de dos persones per maltractament animal i tinença il·legal d'un espècimen protegit.

Durant el registre del domicili, els agents del Seprona van trobar els animals en condicions deplorables. Els galls, usats en baralles, presentaven múltiples ferides i símptomes clars de maltractament. A més, es va trobar una cinta caminadora utilitzada per a entrenar-los.

El gos i el guacamai també mostraven signes d'abús. El gos va ser traslladat a un centre caní sota la supervisió de l'Ajuntament de Bétera, mentre que el guacamai, amb les plomes de les ales retallades i sense documentació, va ser enviat al Centre de Recuperació d'Aus Exòtiques de l'Ajuntament de València.

La investigació ha identificat a dos persones, un home de 40 anys i una dona de 36, com a presumptes responsables d'estos actes de crueltat. L'operació va comptar amb la col·laboració de veterinaris de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori. Les diligències han sigut remeses al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Paterna.

Destacats