La Guàrdia Civil incauta 229 tortugues protegides sense documentació a Picassent

S'ha iniciat la investigació d'un home de 50 anys per un delicte contra la flora i fauna

Guardar

Confiscació de les tortugues de Picassent
Confiscació de les tortugues de Picassent

La Guàrdia Civil de València ha dut a terme una important operació que ha culminat amb la investigació d'un home de 50 anys per un delicte contra la flora i fauna. L'individu ha sigut vinculat a la tinença il·legal de 229 exemplars de tortuga mora (Testudo graeca), una espècie protegida, en una finca situada en la localitat de Picassent. Esta confiscació representa la major intervenció d'exemplars d'esta espècie en la península, segons han informat les autoritats.

Els fets van tindre lloc el mes d'abril passat, quan el Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de València va rebre informació sobre la possible presència d'una gran quantitat de tortugues terrestres protegides en una finca de Picassent. Després d'una exhaustiva investigació, els agents van procedir a realitzar un registre en les instal·lacions assenyalades.

Durant la inspecció, es van localitzar un total de 229 exemplars de tortuga mora, una espècie la tinença de la qual està regulada per diverses normatives, incloent-hi el Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES) i el Catàleg Espanyol d'Espècies Amenaçades (LESPRE). La falta de documentació que justificara l'origen i la legal tinença d'estos animals va portar a la intervenció per part de les autoritats competents.

Després de la confiscació, les tortugues van ser traslladades al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Saler, a València, on rebran la cura i l'atenció necessària per al seu benestar. En este procés, van col·laborar diversos veterinaris adscrits a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat Valenciana, garantint així el correcte maneig dels exemplars intervinguts.

En el marc d'esta operació, la Guàrdia Civil ha dut a terme la investigació del propietari de la finca, un home de 50 anys i nacionalitat espanyola, per la seua presumpta implicació en un delicte contra la flora i fauna. Les diligències resultants d'esta actuació han sigut entregades en la Fiscalia de Medi ambient del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, on es determinarà el curs legal a seguir en este cas.

Destacats