El foc de Begís evoluciona favorablement i ja no li queda flama en la major part del perímetre

Guardar

Incendi Begís
Incendi Begís

L'incendi declarat dilluns passat a la vesprada en el terme municipal de Begís (Castelló) evoluciona favorablement i ja no li queda flama en la major part del perímetre, que supera els 135 quilòmetres i amb quasi 20.000 hectàrees afectades per les flames.

Segons l'última informació facilitada a primera hora del matí pel 112 GVA, durant la nit s'ha estat treballant amb "atac directe" en el front de la zona d'Andilla, en barrancs de difícil accés, on sí hi havia flama.

Els tècnics de la companyia Iberdrola revisaran aquest dissabte al matí que no hi ha risc per trencaments en les línies elèctriques afectades.

Durant la nit han treballat sobre el terreny nou unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, nou autobombes, una brigada de voluntariat de les Fonts d'Aiòder, huit dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, una unitat BRIF del Ministero de Transició Ecològica i 146 efectius de la Unitat Militar d'Emergències.

A partir de l'alba s'incorporen 12 mitjans aeris de la Generalitat, 19 del MITECO, dos de Castella-la Manxa, tres de la Generalitat de Catalunya i altres tres el Govern d'Aragó.

A última hora del divendres no es contemplava que els veïns desallotjats de la zona pogueren tornar a les seues cases encara que a primera hora d'aquest dissabte es tornarà a avaluar la situació per a prendre decisions sobre aquest tema.

Els veïns evacuats de Begís i Toràs poden tornar a les seues cases

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte que els veïns evacuats dels municipis de Begís i Toràs (Castelló) afectats per l'incendi forestal poden tornar de manera escalonada a les seues cases després de l'evolució favorable durant la passada nit.

Aquesta "desescalada" començarà pel municipi de Begís i les seues pedanies, així com per Toràs i el càmping de Viver --en aquest cas per a recollir les pertinences--, i, "si tot va com està previst", durant aquest dissabte es podrà autoritzar el retorn de la totalitat de les 1.500 persones evacuades per l'incendi.

No obstant això, el president de la Generalitat ha avisat que aquest dissabte la situació es pot "complicar" i arribar a ser "difícil" per l'ascens de les temperatures, que podran superar els 30 graus en la zona de l'incendi, així com per la possibilitat de vents de fins a 40 km/h i que la humitat caiga per davall del 30 per cent. "Ha de prevaldre la prudència hui més que mai", ha remarcat.

Però malgrat aquest moment "difícil", Puig ha expressat que tots els mitjans que treballen en l'extinció del foc estan ara "clarament damunt" del foc per si sorgira qualsevol rebrot.

Paral·lelament, Puig ha indicat que tècnics d'Iberdrola i de les empreses encarregades del subministrament d'aigua inspeccionaran durant aquest dissabte les localitats evacuades perquè no hi haja "cap mena de problema" de salubritat i de perill per a la població quan torne als seus domicilis, així com possibles trencaments en les línies elèctriques afectades.

Arxivat a:

Destacats