Evacuen de forma preventiva a la població de Pinet per l'incendi de Llutxent

Guardar

evacuan_pinet_incendio_llutxent
evacuan_pinet_incendio_llutxent

L'incendi declarat aquest dilluns en la localitat valenciana de Llutxent ha obligat a desallotjar "de forma preventiva" a la població del municipi de Pinet, proper a la zona afectada per les flames, segons ha informat Emergències en el seu compte de Twitter.

De fet, al voltant de les 19.00 hores d'aquest dimarts Emergències de la Generalitat Valenciana havia recomanat el confinament de la població d'aquesta localitat, especialment a les persones amb problemes respiratòries, pel canvi d'adreça del fum del foc.

El foc ja va obligar aquest dilluns a desallotjar a última hora de la nit a unes 2.500 persones de la zona de la Drova i les urbanitzacions de Montesol i Montepino, que continuaran fora de les seues cases aquest dimarts perquè l'incendi continua estant actiu.

L'incendi, declarat aquest dilluns, afecta a més de 1.500 hectàrees, encara que no totes són de massa forestal, ja que també s'inclouen camps agrícoles sense ús i arbustos. La seua extinció està sent complicada a causa de la dificultat d'accés.

Fins allí s'han desplaçat 600 efectius terrestres i 25 aeris, del Consorci Provincial de Bombers de València, de Bombers Forestals de la Generalitat, de la Unitat Militar d'Emergències (UME), de Divalterra i de l'Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF); a més de bombers de comunitats com Castella-la Manxa, Múrcia i Aragó.

Destacats