Emergències recomana el confinament de la població de Pinet per l'incendi de Llutxent

Guardar

incendio_llutxent_pinet
incendio_llutxent_pinet

Emergències de la Generalitat Valenciana ha recomanat el confinament de la població de Pinet (València), especialment a les persones amb problemes respiratoris, pel canvi de direcció del fum en l'incendi forestal de Llutxent.

Així mateix, el President del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, ha apuntat que un dels punts "prioritaris" de l'incendi és el flanc nord, per la qual cosa els bombers han centrat el seu treball en què el foc no avanç cap a la localitat valenciana de Barx.

Bort ha explicat que la zona sud de l'incendi "preocupa" per la seua evolució cap a les granges i zones poblades; mentre que la nord són llocs més escarpats, la qual cosa "dificulta" el treball.

"Estem realitzant un treball aeri durant un parell d'hores amb treball d'ancoratge en determinades zones, per a intentar que no passe als camins que tenim d'accés, i poder treballar bé aquesta nit i continuar demà al matí", ha apuntat.

L'incendi, declarat aquest dilluns, afecta a més de 1.500 hectàrees, encara que no totes són de massa forestal, ja que també s'inclouen camps agrícoles sense ús i arbustos. La seua extinció està sent complicada a causa de la dificultat d'accés.

El foc va obligar a desallotjar a última hora de la nit d'aquest dilluns a unes 2.500 persones de la zona de la Drova i les urbanitzacions de Montesol i Montepino.

Arxivat a:

Destacats