El presumpte assassí de Marta Calvo, a judici

Guardar

Registre a la casa de Manuel a la recerca del cos de Marta Calvo
Registre a la casa de Manuel a la recerca del cos de Marta Calvo

El Jutjat d'Instrucció número 20 de València ha acordat l'obertura de judici oral contra Jorge Ignacio P.J., acusat de la mort de Marta Calvo i altres dues dones més. Així mateix, se li imputen abusos sexuals a huit joves mitjançant la pràctica coneguda com a 'festa blanca' que consisteix en la introducció de pedres o boles de cocaïna en els genitals femenins.

La vista oral contra l'acusat, al qual se li ha requerit una fiança de 350.000 euros per a cobrir possibles responsabilitats civils, se celebrarà davant un jurat popular en l'Audiència Provincial de València en una data encara per determinar.

Segons es desprén de l'acte, facilitat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Jorge Ignacio P.J. --qui seguirà a la presó fins a la data de judici-- va introduir presumptament, sense comptar amb el seu consentiment, cocaïna en els genitals de les dones els serveis sexuals de les quals havia contractat, la qual cosa va provocar a moltes d'elles pèrdua de coneixement o diverses alteracions psíquiques o físiques.

"L'investigat va reiterar eixes pràctiques sexuals coneixent les seues conseqüències letals i assumint el possible fatal resultat que va derivar en la defunció de tres de les seues víctimes", concreta la resolució judicial.

Aquestes pràctiques es van produir en un període inferior a un any i mig, entre l'estiu de 2018 i el 7 de novembre de 2019, data en la qual va morir, en un habitatge de la localitat de Manuel, l'última de les perjudicades, Marta Calvo, el cadàver de les quals no ha sigut encara localitzat.

La Fiscalia i les acusacions personades en la causa sostenen que els fets poden ser constitutius de tres delictes d'homicidi o assassinat, així com de diferents delictes de lesions o assassinat en grau de temptativa, contra la salut pública, abús o agressió sexual i contra la integritat moral.

El ministeri públic reclama per a l'acusat la pena de 130 anys de presó i quantioses indemnitzacions per a les víctimes i familiars. Per part seua, els pares de Marta Calvo, els qui exerceixen en el procediment com a acusació particular, demanen per a l'acusat la presó permanent revisable. Les altres víctimes personades en la causa també reclamen aquesta pena.

Destacats