El jurat declara culpable de lesions a l'home que va agredir al seu pare després de dir-li el seu fill que abusava d'ell

Guardar

Acusat d'assassinar en grau de temptativa al seu pare en conéixer que presumptament abusava del seu fill
Acusat d'assassinar en grau de temptativa al seu pare en conéixer que presumptament abusava del seu fill

Un jurat popular ha declarat culpable de lesions a l'home que va propinar una pallissa al seu pare a Torrent (València), després que el seu fill de nou anys li diguera que abusava d'ell. Fiscalia demanava fins a nou anys d'anys de presó per a l'acusat per intent d'assassinat mentre que l'acusació particular, exercida pels germans de l'acusat, reclamava 22 anys per assassinat.

El tribunal popular rebutja intenció de matar, i que fora un assassinat o homicidi, i considera que concorren en aquest cas els atenuants que demanava la defensa, --que havia sol·licitat tres mesos de presó i assenyalava la mort a conseqüència del càncer que patia--, entre elles, arravatament i confessió, segons han informat fonts jurídiques.

L'acusació particular entenia per la seua part que sí que va haver-hi "un clar intent" de matar a l'ancià i que va ser la pallissa el que precisament va provocar la desestabilització de la malaltia del seu pare i la seua mort prematura. A més, mantenia que l'agressió es va cometre amb acarnissament, traïdoria i abús de superioritat.

L'agressió es va produir el 2 de març de 2016 després que el menor li contara a l'acusat que el seu iaio, de 75 anys, li sotmetia a tocaments i altres actes de caràcter sexual. La víctima va ser traslladada a l'hospital, on va romandre 41 ingressat en l'UCI, 13 en planta i 68 dies impedit, en total 122 dies de curació. No obstant això, va morir quatre mesos després de l'agressió, el 5 de juliol de 2016.

L'acusat, en la primera sessió del judici es va mostrar penedit del succeït i se'n va anar a la seua casa per a retraure-li que era "un violador". L'ancià li ho va negar tot i ell, segons la seua declaració, li va pegar "només amb les mans" i durant un temps que creu que va ser poc. La víctima va caure cap a un costat, es va colpejar amb una cadira i llavors va deixar de colpejar-lo.

Després de l'agressió va tornar a la seua casa, va agafar el DNI i va anar a comissaria. Només allí va ser quan es va plantejar el que podia haver-li fet al seu pare una vegada que se li va començar a "refredar la ment". "Estava molt nerviós", ha assenyalat i va assegurar que, fins a eixe moment, el seu pare era el seu "ídol".

Arxivat a:

Destacats