Dos terratrémols consecutius sacsegen les costes de Cullera i Gandia

Amb aquests dos nous sismes la província de València ha registrat 91 terratrémols en 2022

Guardar

Platja de Cullera
Platja de Cullera

Segueix l'activitat sísmica a la província de València, en aquest cas en el golf de València, davant les costes de Cullera i Gandia. I és que aquestes ciutats de la Ribera Baixa i la Safor han experimentat aquesta setmana dos terratrémols en una franja de només quatre hores de diferència.

Concretament, i segons ha informat l'Institut Geogràfic Nacional a través de la seua pàgina web, els terratrémols han sigut d'una magnitud similar o superior als 2 graus en l'escala Richter i es van registrar en la vesprada d'ahir, a les 15.43 hores i a les 19.52 hores.

El primer d'ells va tindre una magnitud de 2 graus i es va produir a una profunditat de 16 quilòmetres enfront de la costa de Cullera. El segon d'ells va tindre una magnitud de 2,3 graus i es va produir a una profunditat de 15 quilòmetres, més pròxim a la costa de Gandia.

91 terratrémols en 2022

Amb aquests dos sismes ja són 91 els registrats a la província de València durant aquest 2022. Els últims van ser sis moviments sísmics també consecutius en localitats com Ontinyent, Bocairent, Montserrat o Godelleta a inicis del mes de novembre.

En el cas concret de la comarca de la Vall d'Albaida, van ser quatre terratrémols de baixa intensitat amb epicentre a Bocairent i Ontinyent, de 2,3 graus, 1,9 graus, 1,8 graus i 1,6 graus.

Eixe mateix dia es van experimentar altres tremolors a la Ribera Alta i la Foia de Bunyol. El primer d'ells es produïa passada la mitjanit en el terme municipal de Godelleta, amb una magnitud de 2 graus i el segon moviment tenia lloc a les 2.09 hores en el terme municipal de Montserrat, amb una magnitud d'1,8 graus.

Un dels sismes més forts registrats en la zona enguany va tindre lloc l'1 d'octubre, entre les localitats d'Utiel i Requena, amb una magnitud de 3,6 graus.

Destacats