Desarticulada a la Ribera una organització criminal dedicada al robatori de maquinària i plaques solars

Els delinqüents van cometre robatoris a Alberic, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Castelló, La Pobla Llarga i Rafelguaraf

Guardar

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional en una operació conjunta
Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional en una operació conjunta

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil de València han dut a terme una operació conjunta en la qual han detingut a quatre homes per la seua presumpta implicació en una sèrie de robatoris en cases de camp i magatzems agrícoles en diversos termes municipals de la comarca de la Ribera Alta. Els delictes, que sumen un valor de 25.000 euros, s'haurien produït al llarg de l'últim any i mig i van afectar poblacions com Alberic, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Castelló, la Pobla Llarga i Rafelguaraf.

Segons informa la Prefectura en un comunicat, els autors dels robatoris accedien als immobles mitjançant la fractura de portes, finestres i fins i tot closos perimetrals. La majoria de les cases de camp es trobaven allunyades dels nuclis de població i en zones aïllades. Els delinqüents s'emportaven maquinària agrícola, plaques solars i eines.

L'operació, denominada 'Plaskespin-Galilei', va començar fa un any i ha permés als agents descobrir que els autors depositaven el material robat en un magatzem situat en la localitat de Benicull de Xúquer. Així mateix, es va deduir que la majoria de la maquinària sostreta ja tenia comprador en el mercat negre.

Els agents van procedir a realitzar quatre registres en les localitats d'Algemesí, Rafelguaraf, Càrcer i, finalment, el passat 8 de febrer a Benicull de Xúquer. Durant aquestes operacions, es van trobar diverses eines i maquinària d'obra, com a radials, martell percutors, motoserres, fregadores, desbrossadores, bombes d'aigua, generadors i plaques solars amb un valor total de 25.000 euros.

Així mateix, es va detenir a quatre homes, tots ells de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 41 i els 62 anys. Tres d'ells són investigats per diversos delictes de robatori amb força i el quart per un delicte d'encobriment, ja que permetia depositar el material sostret en un magatzem de la seua propietat sense saber si les eines o maquinària tenien una procedència legal.

L'operació 'Plaskespin-Galilei' s'ha saldat amb èxit gràcies al treball conjunt de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de València, els qui han aconseguit desmantellar una banda organitzada dedicada al robatori de maquinària i eines agrícoles. Els detinguts passaran a disposició judicial en els pròxims dies.

Destacats